Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Gevluchte advocaat Asia Bibi aanwezig bij gebedsdienst voor Pakistaanse in Vianen

Algemeen 511 keer gelezen

VIANEN • In de Grote Kerk in Vianen vindt donderdag 8 november (vanavond dus) een informatie- en gebedsdienst plaats voor Asia Bibi. Ook SGP-leider Kees van der Staaij is aanwezig, net als Saif-ul-Malook, de advocaat van de Pakistaanse. 

Asia Bibi werd in 2010 ter dood veroordeeld wegens godslastering. Bibi maakt deel uit van een christelijke minderheid in het land. Ze zou de profeet Mohammed hebben beledigd en werd na een woordenwisseling met twee islamitische dorpsgenoten door een woedende menigte afgeranseld. Vervolgens werd ze ter dood veroordeeld. 

Eind oktober werd ze vrijgesproken. Dit leidde tot protesten in het land. Een radicaal islamitische partij eiste zelfs dat Bibi zou worden opgehangen. Haar advocaat Saif-ul-Malook ontvluchtte vervolgens het land. Hij kwam zaterdag aan in Nederland. 

Ook Bibi zou inmiddels onderweg zijn naar een veilig land in Europa. 

De informatie- en gebedsdienst wordt georganiseerd door stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC). Naast Kees van der Staaij en advocaat Saif-ul-Malook is ook Peter van Dalen, Europarlementariër voor de ChristenUnie-SGP één van de sprekers. De kerk is open om 19:30 uur, de dienst begint om 20:00 uur. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden