Foto: aangeleverd

Vianenvoorelkaar.nl helpt mevrouw Wammes met haar tuin

  •   768 keer gelezen

VIANEN • Hulp vragen is en blijft voor veel mensen lastig. Daarom heeft Vianenvoorelkaar de afgelopen tijd hier volop aandacht aan besteed en de mensen opgeroepen hun hulpvraag op Vianenvoorelkaar.nl te plaatsen. Vianenvoorelkaar heeft vervolgens een van deze vragers zelf geholpen. Mevrouw Wammes was de gelukkige. Haar tuin werd donderdag 3 mei weer zomerklaar gemaakt door enkele mensen uit het team achter Vianenvoorelkaar.nl.  

Vianenvoorelkaar wil zo anderen inspireren om iemand te helpen, want het is een kleine moeite en voor de ander een heel groot plezier. "Het is geweldig dat ik via Vianenvoorelkaar.nl hulp heb gekregen. Ik ben slecht ter been en kamp met mijn gezondheid en ben daarom afhankelijk van anderen." Aldus mevrouw Wammes.  

Vianenvoorelkaar.nl verbindt vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en mensen die wel eens hulp kunnen gebruiken. De afgelopen maanden stond de hulpvrager centraal bij Vianenvoorelkaar, in het kader van durf te vragen! De vragen voor vrijwillige hulp worden geplaatst door organisaties, professionals en inwoners van Vianen en omgeving. 45% van de vragen betreft directe hulp voor een inwoner. "Dat steeds meer inwoners van Vianen het platform weten te vinden om ondersteuning te vragen, is een heel positieve ontwikkeling" stelt Simone Visser, coördinator van Vianenvoorelkaar.nl. Deze groei zal naar verwachting nog wel even doorzetten gezien de steeds langer thuiswonende zelfstandige ouderen. "Reden te meer dat we alert blijven of iedereen wel de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft. Zo geeft 87% van de mensen die voor zichzelf hulp vragen aan dat zij de hulp via het platform echt noodzakelijk vinden. Zonder zitten ze echt met een probleem", aldus Simone Visser. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK