Afbeelding
Foto: aangeleverd

Allereerste superduurzame huis in Vianen opgeleverd

Algemeen 1.453 keer gelezen

VIANEN • De allereerste nul-op-de-meterwoning is dinsdag opgeleverd in gemeente Vianen. Dit duurzame huis staat in het project Wonen in Helsdingen van projectontwikkelaar Blauwhoed.

Bij een zogenaamd nul-op-de-meterwoning wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd, dankzij hulp van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk dan aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers.

Om het feestelijke moment te vieren, knipten wethouder André Landwehr, Phillip Smits, algemeen directeur bij Blauwhoed en Marcel Pfaff, directeur bij Ballast Nedam, een grote groene strik door die op de twee-onder-een-kapwoning was aangebracht. Daarna volgde een rondleiding door het huis langs alle energiebesparende maatregelen. "Wij zijn trots op dit resultaat", vertelt wethouder Landwehr. "Hiermee is onze ambitie om de stad meer energieneutraal te maken, weer een stukje dichterbij gekomen." 

Helsdingen wordt een gevarieerde wijk met 95 woningen in zeven verschillende woningtypes. Zo zijn er starterswoningen, eengezinswoningen, herenhuizen, bungalows, tweekappers en vrijstaande woningen. Daarnaast ontwikkelt LEKSTEDEwonen er in eigen beheer een gebouw met huurappartementen. 

De woningen in Helsdingen passen bij elkaar qua architectuur, maar zijn toch allemaal net even anders. De dakkappen zijn op een speelse wijze verschillend: een zadeldak, dwarskap of tuitgevel gedraaide kap. Ook is er gebruik gemaakt van verschillende kleuren gevelsteen en gevelindelingen. 

Ballast Nedam bouwt de woningen in Helsdingen. Naar verwachting is de wijk in het najaar van 2018 klaar.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto botst tegen boom op Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan in Vianen 112 13 uur geleden
Afbeelding
Stroomstoring in Meerkerk en Noordeloos: 564 huishoudens zonder stroom Nieuws 6 mei, 14:24
• Burgemeester Sjors Fröhlich (vooraan met grijze jas en ambtsketen) gaf op 4 mei een toespraak.
4 mei-toespraak burgemeester Sjors Fröhlich: 'Besef dat we in vrijheid mogen leven steeds groter' Nieuws 6 mei, 11:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden