• Orhan Uzun verkoopt nu ook kleding voor mannen.
• Orhan Uzun verkoopt nu ook kleding voor mannen. Foto: Peter Verbeek

Orhan Kledingreparatie verhuisd

Algemeen 3.798 keer gelezen

vianen • Na een verbouwing van vier maanden is de nieuwe locatie van Orhan Kledingreparatie afgelopen zaterdag officieel in gebruik genomen. Eigenaar Orhan Uzun verplaatste zijn bedrijf van Voorstraat-Noord naar het midden van de Voorstraat. Samen met burgemeester Wim Groeneweg en wethouder Leendert Wijnmaalen knipte hij de zaak open.

De wortels van Uzun liggen in Turkije. Dat land was lange tijd vermaard om de kwaliteit van haar kleermakers. Uzun lerde daar het vak van het (ver)maken en herstellen van kleding en gordijnen. In 2010 opende hij, op de hoek van de Langendijk en de Voorstraat, een zaak die zich toelegde op de reparatie van kleding en stomerijservice.

Klandizie

"Het was een gat in de markt", vertelt Orhan. "Vanaf het begin zat de loop er goed in. Aanvankelijk kreeg ik klandizie uit Vianen en de kernen, maar al snel kreeg ik ook mensen uit Lexmond, Houten, IJsselstein en Nieuwegein over de vloer. Na een paar maanden ben ik begonnen met het opmeten, maken en ophangen van gordijnen en binnenzonwering. Later is dat uitgebreid met de verkoop van laminaat, pvc en houten vloeren. Het maken van kostuums is dermate arbeidsintensief dat ik daar nooit aan ben toegekomen."

De activiteiten met betrekking tot de woninginrichting namen een dusdanige vlucht dat Uzun te weinig ruimte had om zijn collecties gordijnstoffen en vloeren op een behoorlijke manier te kunnen presenteren. Daar kwam bij dat Voorstraat-Noord in toenemende mate een horecafunctie kreeg, en minder in de loop van het winkelend publiek lag. Daarom besloot hij vorig jaar om te verhuizen naar Voorstraat 60, een pand met meer dan het dubbele van zijn toenmalige winkeloppervlakte. Het had echter heel lang leeg gestaan en er moest veel aan worden verbouwd om er weer een representatieve zaak van te maken.

Na vier maanden hard werken was zaterdag het moment aangebroken dat de nieuwe winkel, annex showroom en atelier, is geopend. "Ik ben blij en trots met het resultaat", vertelde een stralende Orhan Uzun. "Veel modebewuste jonge mannen kopen hun kleding in Nieuwegein en Utrecht. Ik wil hen graag in Vianen houden, en ben daarom ook gestart met de verkoop van een kleine collectie schoenen en merkkleding. Ik sluit niet uit dat er op termijn een collectie voor vrouwen bij komt, inclusief accessoires. Deze winkel ligt veel centraler, en ik heb er een heel goed gevoel bij."

Gezien de vele bezoekers die zaterdag in de winkel zijn geweest, en het aantal bestellingen dat is geplaatst voor de aanschaf van een nieuwe vloer, zou hij daar wel eens gelijk in kunnen krijgen.


Peter Verbeek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden