Afbeelding
Foto: Peter Verbeek

Nieuw aan de Voorstraat: Olala Chocola, voor verrukkelijke verwennerijtjes

Algemeen 2.485 keer gelezen

VIANEN • Sinds twee weken heeft de Voorstraat er een speciaalzaak bij: Olala Chocola. In de winkel van Kees-Jan Hooglander kan men terecht voor ambachtelijk gemaakte chocolade producten die niet alleen een lust zijn voor ogen, maar vooral voor de smaakpapillen.

Hooglander is in 2013, onder dezelfde naam, een chocolaterie begonnen in het historische centrum van Gorinchem. Zijn ervaring is dat de consument in toenemende mate binnenloopt in winkels die zich met hun assortiment onderscheiden van de supermarkten en andere aanbieders. "De respons is daar vanaf de start zó goed dat ik voor de zomer heb besloten de uitdaging aan te gaan om in Vianen een tweede vestiging te openen."

Het concept van Olala Chocola is in dubbel opzicht heel bijzonder. Enerzijds door de veelheid aan producten die allemaal handgemaakt zijn, anderzijds door het open karakter van de winkel: de klant kan meekijken hoe de chocoladeverwerker die producten in het atelier maakt: repen, tabletten, cadeaus, relatiegeschenken en nog veel meer. Vaak standaard, maar ook aan de vraag naar maatwerk kan tegemoet worden gekomen.

"Het aantrekkelijke van een Olala Chocola is dat het een winkel is voor alle leeftijden en voor alle seizoenen. Jong en oud is dol op chocolade, en er zijn door het hele jaar speciale momenten. Dan denk ik niet alleen aan Pasen, sinterklaas of kerstmis, maar ook aan gelegenheden als een verjaardag, huwelijk, jubileum of zo maar om iemand te verrassen met een traktatie van chocola", vindt Kees-Jan Hooglander. "We zijn gesorteerd in producten van alle prijsklassen. In onze vestiging in Roosendaal worden dagelijks bonbons voor alle –inmiddels- negen vestigingen handmatig gemaakt. De klant heeft keuze uit bijna dertig smaakbommetjes met bijzondere vullingen en uiteenlopende smaken."

Slagroomtruffels zijn de specialiteit van Olala Chocola. Ze zijn gevuld met verse slagroom, en het lekkerst uit de koeling! Die vulling is omhuld met een flinterdun laagje pure chocolade die is afgewerkt met cacaopoeder. Olala verkoopt daarnaast hagelslag in melk en puur alsmede hazelnootpasta volgens eigen receptuur. "We kopen de chocoladepastilles (melk, puur en wit) in België. In het atelier worden die gesmolten bij een temperatuur van 30 graden en daarna verwerkt. Niet alleen in platte figuurtjes met reliëf, maar ook als holfiguren zoals paashazen, seizoenschocolade, flessen, schoentjes en dierfiguren. We zijn nu druk bezig met het maken van chocoladeletters, al dan niet met decoraties. In opdracht maken we onder andere chocolade vormen die worden voorzien van logo's of wens. De klant kan dat allemaal zien en in combinatie met de geur zorgt dat voor een complete chocoladebeleving die de zintuigen prikkelt."

In de loop van volgend jaar begint Kees-Jan Hooglander met workshops bonbons maken en met kinderfeestjes. "Sinds de opening op 8 november heb ik veel mensen in de winkel gehad. Sommigen omdat ze nieuwsgierig zijn naar ons assortiment, anderen omdat ambachtelijke producten van chocolade iets is dat ze misten in Vianen. De eerste reacties zijn heel positief en ik vind het geweldig om te zien dat klanten met een mooi ingepakt doosje bonbons, dus met een echt cadeautje, en een glimlach naar huis gaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 22 uur geleden
• De ideeën werd opgeschreven op bierviltjes.
Pitchen, prijzen en problemen: jarige Den Hâneker koestert statafelgesprekken Nieuws 22 uur geleden
• Een eerdere editie van het Oranjeconcert in Vianen.
De Grote Kerk in Vianen kleurt rood, wit, blauw & zingt Oranje Boven op Koningsdag Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden