• De herenvolleyballers verloren nipt met 2-3 van Woerden.
• De herenvolleyballers verloren nipt met 2-3 van Woerden. Foto: Peter Verbeek

Servia verliest nipt van VTC Woerden

Sport 401 keer gelezen

VIANEN• De Viaanse volleyballers van Servia speelden zaterdag in sporthal Helsdingen bij vlagen veel beter dan tegenstander Woerden, maar niettemin gingen de gasten er aan het eind van de wedstrijd met de winst vandoor: 2-3.

Servia startte onwennig en maakte wat persoonlijke fouten. Toch was het team aan het eind van de set soeverein, ondanks een spannende slotfase. Met wat druk trok de thuisploeg de winst alsnog binnenboord: 26-24. De tweede set was te rommelig en te voorspelbaar. Woerden kwam met een aantal goede blocks steeds beter in de wedstrijd: 19-25. Servia wist zich in de derde set te herstellen. Passer-loper Johan Beijen zette met een aantal goede korte services een kleine voorsprong op het telbord: 25-19.

In de vierde set wisten de heren Servia opnieuw snel een kleine voorsprong te realiseren. Maar dit keer hielden ze dat niet de hele set vol. De passing werd minder zuiver en ook aanvallend wilde het maar moeizaam lukken: 22-25. In de vijfde set zag Servia al snel een achterstand op het telbord. Ondanks een kleine opleving was het Woerden dat ook deze set en daarmee de wedstrijd naar zich toe trekt, 13-15 en 2-3. Servia speelt aanstaande zaterdag uit tegen Shot, om 16:00 uur in sporthal Interwey..

Dames
De volleybaldames kregen zaterdag koploper VV Utrecht op bezoek. Ondanks een 0-4 verlies, heerste er toch tevredenheid in het Viaanse kamp over de stijgende lijn. "De flexibiliteit bij de dames om van positie, strategie en spelletje te veranderen biedt hoop voor de komende wedstrijden", zegt Mariska van den Berg.

Bij afwezigheid van diagonaal aanvalster Nienke Hendriks mocht Iris Reinsma schitteren op de diagonaal. De werk- en vechtlust van het team resulteerde direct in een voorsprong van 7-2. Enige verwarring was zichtbaar bij de tegenstander. Even later stond het echter alweer gelijk: 9-9. Doordat de Viaanse dames moeite hadden de pass onder controle te krijgen, kreeg de tegenstander snel grip op de wedstrijd. 19-25.

Voorsprong
De tweede set begon met een 3-0 voorsprong voor Servia. Maar gedurende de set kwam Utrecht steeds beter in het spel. Dat ging ten koste van het spel aan Viaanse kant. Lisanne van Verseveld deed haar best het tij te keren. Het mocht niet baten: 17-25.

Ook de twee resterende sets gingen verloren. In de derde set maakte Beata Karczewska maakte haar debuut. Zij heeft al tien jaar geen bal aangeraakt. In de vierde set mocht jong talent Zoë Lubben invallen op de diagonaalpositie. Dat deed zij uitermate goed.

Komende zaterdag spelen de volleybaldames uit tegen Irene D2 in Bilthoven. Aanvang 11:15 uur.