Afbeelding
Foto: ingimage

Grand Café Mazaka moet dicht op last burgemeester

Algemeen 2.960 keer gelezen

VIANEN • In opdracht van burgemeester Groeneweg is besloten dat Grand Café Mazaka vanaf donderdag 19 oktober moet worden gesloten. "Ondanks herhaalde verzoeken heeft de exploitant niet de juiste stukken verstrekt om de benodigde vergunningen te kunnen verlenen", schrijft de gemeente in een verklaring. "De gemeente gaat daarom per direct over tot deze maatregel. 

Horecagelegenheden moeten aan verschillende eisen voldoen in verband met de veiligheid van bezoekers en omwonenden. Aan deze eisen wordt getoetst en als een exploitant daaraan voldoet, wordt een vergunning verstrekt. "Het is in onze gemeente gebruikelijk om toe te staan dat in aanloop naar het verstrekken van de vergunningen horecazaken open mogen zijn. Echter, het is dan wel van belang dat de exploitant zo snel mogelijk alles op orde heeft zodat de vergunningen verleend kunnen worden", schrijft de gemeente in een verklaring. 

'Nu is het genoeg'
Burgemeester Groeneweg: "We vinden het in Vianen belangrijk dat alle horecaondernemers zich houden aan de geldende wet- en regelgeving. Naast de Drank- en horecawet, die vooral gaat over mogen schenken van alcohol, hebben we in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) Vianen 2017 ook de exploitatievergunningsplicht ingevoerd. De exploitatievergunning geeft ons handvatten om gericht horeca te toetsen op het aantasten van het woon- en leefklimaat in de gemeente Vianen. We hebben ons soepel opgesteld om deze ondernemer de kans te geven zijn zaak draaiende te houden. Nu is het genoeg geweest: eerst de zaken op orde, dan open. Wij zijn dan wel een Vrijstad, maar dat betekent niet dat alles zo maar altijd mag."

Het staat de exploitant volgens de gemeente vrij om opnieuw vergunningen aan te vragen. Deze aanvragen worden vervolgens in behandeling genomen, waarbij wordt getoetst of de exploitant aan alle eisen voldoet. Ook wordt de aanvraag getoetst aan de hand van de Wet Bibob. Deze wet biedt de mogelijkheid de integriteit van aanvragers van vergunningen te toetsen. Als alles in orde is worden de vergunningen verstrekt en kan Grand Café Mazaka weer open.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden