Afbeelding
Foto: PR De Stadshof

Rundfunk op de planken van De Stadshof

Algemeen 315 keer gelezen

VIANEN • Theater De Stadshof trapt op vrijdag 29 september om 20:15 uur het gloednieuwe seizoen af met de spraakmakende voorstelling 'Wachstumsschmerzen' van het duo Rundfunk.

Na de succesvolle televisieserie is 'Wachstumsschmerzen' de eerste voorstelling van het duo Rundfunk, bestaande uit Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde. In een reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes in deze show het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn. De voorstelling heeft overigens niets met de televisieserie te maken, behalve dan dat ze ook is gemaakt door hetzelfde duo. Dus de befaamde Duitse leraar - gespeeld door Pierre Bokma - uit de serie ontbreekt.

In De Wereld Draait Door (DWDD) vertelden de mannen over hun show. 

Rundfunk stond eerder dit jaar al met een preview van hun avondvullende show op de planken van rondreizend festival De Parade. "Een hit", oordeelde de Volkskrant toen al. "In een half uur tijd jagen ze er geslaagde en gewaagde absurditeiten doorheen. Met originele teksten, in rap tempo uitgevoerd en soms goed fout wat smaak betreft. Sketches over kanker, telekinetische anale penetratie, een lesje 'Hoe van homo hetero te worden' en een rappende 7-jarige over zijn pedofiele oppasser zijn schunnig en grappig tegelijk. Soms wat puberaal, maar de absurde dialoog tussen twee ceo's en een moderne variant op De Vogeltjesdans tillen het geheel dan weer op een hoger plan." Net zo lyrisch is De Theaterkrant: "Van Kalmthout en Van de Velde spelen naturel, absurd, ontwapenend en brutaal tegelijk. Mimisch en in woorden werken ze hun maffe ideeën sterk uit."

Kaarten voor de voorstelling kosten vijftien euro en zijn te koop bij Cigo Monnikenhof en via de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden