• Joke den Hartog neemt het stokje over.
• Joke den Hartog neemt het stokje over. (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Kooijman zwaait af als voorzitter stichting Ouderenreis Vianen-Hagestein

  •   614 keer gelezen

VIANEN • Joke den Hartog is de nieuwe voorzitter van stichting Ouderenreis Vianen-Hagestein. Ze heeft het stokje overgenomen van Arie Kooijman, die al sinds 1959 met de voorzittershamer zwaaide.

Kooijman was zo'n 60 jaar voorzitter, maar hij niet eens de eerste kartrekker van de stichting. Immers: stichting Ouderenreis Vianen-Hagestein bestaat al sinds 1946. Frans Baars was destijds de grote animator achter het initiatief. Bedoeling was om de mensen na de oorlog iets leuks te bieden, waardoor ze de ellende van de afgelopen jaren even konden vergeten. Dat bleek meteen een succes.

In het begin werd het uitstapje nog ondernomen met personenauto's. Dan reden er zomaar 65 auto's mee om de ruim honderd deelnemers te vervoeren. Pas in 1960 werd er een bus ingeschakeld - die toen nog werd vergezeld door een rijtje personenauto's. Dat zijn inmiddels drie bussen. Want: na 70 jaar trekt het reisje nog altijd tussen de honderdveertig en honderdzeventig deelnemers, de meesten zijn 80 jaar of ouder. De bestemming van de ouderenreis is elk jaar een geheim.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }