Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Heeft uw kantoor een energielabel van D of lager?

Algemeen 28 keer gelezen

Waar krijgt u energie van? Vast niet van het energielabel van uw kantoor. En toch is dat belangrijk. Want wist u dat vanaf 2023 alle gebouwen met kantoorfuncties minimaal energieklasse C moeten hebben?

De overheid heeft de doelstelling dat alle gebouwen in 2050 energieneutraal zijn. De ambitie voor 2030 is dat gebouwen minstens een energielabel klasse A hebben. Als tussenstap naar dit einddoel hebben alle panden met kantoorfuncties vanaf 1 januari 2023 verplicht energielabel klasse C. Alleen dan zijn deze kantoren geschikt voor gebruik.

Wilt u weten welk energielabel uw kantoor nu heeft? Dit kunt u checken op www.ep-online.nl. Heeft u nog geen energielabel voor uw kantoor, vraag dan een label aan. Dit geeft u inzicht in de maatregelen die u wellicht moet nemen. Ook als uw kantoor (aan huis) valt onder de uitzonderingen, is het raadzaam uw energielabel te registeren. U ontvangt dan geen onnodige brieven meer over dit onderwerp.

Met een energielabel van A, B of C voldoet uw kantoor aan de norm voor 2023. U kunt dan uw pand gewoon als kantoor blijven gebruiken. Wel is het belangrijk om uw energielabel te laten registreren via ep-online.nl als dit nog niet is gedaan. Meer informatie? Kijk op ozhz.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen