Gemeentenieuws Molenlanden

Wethouder Maarten van Helden opende op 6 november het ANWB Verkeersplein van CBS Eben Haezer in Groot-Ammers.
Wethouder Maarten van Helden opende op 6 november het ANWB Verkeersplein van CBS Eben Haezer in Groot-Ammers. Foto: Gemeente Molenlanden

ANWB Verkeersplein voor leerlingen CBS Eben Haezer

Nieuws 2.135 keer gelezen

Op maandag 6 november opende wethouder Maarten van Helden op feestelijke wijze het ANWB Verkeersplein van CBS Eben Haezer in Groot-Ammers. Het verkeersplein is aangelegd in een samenwerking tussen de ANWB en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland. Met het plein wordt een extra bijdrage geleverd aan de veilige deelname van de kinderen aan het verkeer.

Verkeersplein voor actieve inzet voor verkeerseducatie
De ANWB en het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland heeft een verkeerplein aan CBS Eben Haezer toegekend vanwege hun actieve inzet voor verkeerseducatie. Wethouwer Maarten van helden onthulde samen met de leerlingen het gloednieuwe ANWB Verkeerplein. En de leerlingen? Die gingen gelijk aan de slag met een verkeersles en lieten de wethouder zien hoe je je moet gedragen in het verkeer.
Wethouder Maarten van Helden: ‘Wat mij betreft een terechte toekenning. De school is al jaren samen met hulp van ouders bezig om leerlingen via het School op SEEF programma voor te bereiden om actief en veilig deel te nemen aan het verkeer. En dat is belangrijk, want kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Zeker als ze straks op de fiets naar het voortgezet onderwijs gaan. Op het verkeersplein kunnen kinderen voor het eerst in een veilige omgeving oefenen met verschillende verkeerssituaties. Zodat ze straks goed voorbereid de weg op kunnen.’

Een verkeersplein voor een schoolplein
De ANWB en het ROV Zuid-Holland zetten zich beiden in om kinderen te leren veilig aan het verkeer deel te nemen. Om dat echt goed te leren moet je meters maken in het verkeer. Soms is het echte verkeer nog erg spannend of zijn bepaalde situaties niet aanwezig in de buurt van een school.
Het ANWB Fonds heeft de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ ontwikkeld. In iedere provincie en regio in Zuid-Holland tovert de ANWB één schoolplein om tot een verkeersplein, zodat kinderen in een veilige omgeving ervaring kunnen opdoen met verschillende verkeerssituaties. Op die manier kunnen meer kinderen straks goed voorbereid de weg op.

Gemeente Molenlanden stimuleert met het programma SCHOOL op SEEF scholen om kinderen ook praktische verkeerslessen te geven. Om zich te ontwikkelen tot zelfredzame en veilige verkeersdeelnemers hebben kinderen naast kennis over de regels ook allerlei vaardigheden nodig. De verkeerspleinen bieden een extra mogelijkheid om die vaardigheden te oefenen.

Maak een punt van nul
Onder de noemer “Maak een punt van nul” werkt de provincie Zuid-Holland via het ROV Zuid-Holland samen met vele partners. Het doel van het ROV Zuid-Holland is om verkeersveilig gedrag binnen Zuid-Holland de norm te maken en het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen tot nul: samen maken we een punt van nul!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen