Start bouw Nuova Venezia
Start bouw Nuova Venezia

Start bouw Nuova Venezia Nieuw-Lekkerland

  •   25 keer gelezen

Op donderdag 6 juni gaf wethouder Johan Quik samen met ontwikkelaar Erik Batenburg feestelijk het startsein voor de bouw van Nuova Venezia. Dit deden zij met het slaan van een paal bij dit woningbouwproject aan de Boeierstraat in Nieuw-Lekkerland. Met kleurrijke confetti brachten zij samen met de toekomstige bewoners een toost uit op een voorspoedige bouwperiode.

"Fijn dat de bouw nu van start gaat. Dit project voorziet echt in de behoefte aan woningen in het dorp", gaf Johan Quik aan. Het project omvat 88 woningen in de vorm van eengezinswoningen, twee onder één kap woningen en vrijstaande woningen.

Dit project is de eerste fase van de nieuwe woonwijk van Nieuw-Lekkerland. In een tweede en derde fase volgen nog 26 appartementen, 1 vrijstaande en 6 twee onder één kap woningen.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.