Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Intentieovereenkomst bewonersinitiatief Giessen-Oudekerk ondertekend

Algemeen 144 keer gelezen

Op 27 mei ondertekenden dorpsraad Giessen-Oudekerk, Stichting O2A5, jongerensociƫteit De Korf, Ontwikkelcombinatie Van der Padt/Van den Heuvel en de gemeente Molenlanden de intentieovereenkomst bewonersinitiatief Giessen-Oudekerk. Met de ondertekening van deze intentieovereenkomst leggen de betrokken partijen vast op welke manier ieder zich inzet voor het haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van een nieuw schoolgebouw, realisatie van woningbouw en een geschikte locatie voor jeugdsoos De Korf.

Eind 2018 stelde de gemeenteraad van de voormalige gemeente Giessenlanden budget beschikbaar voor de uitvoering van een haalbaarheidsonderzoek. In de afgelopen periode hebben de betrokken partijen concrete afspraken gemaakt en deze vastgelegd in de intentieovereenkomst.

Haalbaarheidsonderzoek
Met de ondertekening van deze overeenkomst, start het project waarin de haalbaarheid van de realisatie van een nieuw schoolgebouw, de bouw van een nader te bepalen aantal woningen en geschikte varianten voor de locatie van jeugdsoos De Korf wordt onderzocht.

Zo wordt bijvoorbeeld nagegaan wat de mogelijkheden en de ruimtelijke en financiƫle gevolgen zijn van het realiseren van een nieuw schoolgebouw, met multifunctionele ruimte(n) voor onder andere een dorpskamer. Bij het onderzoek naar geschikte locaties voor de jeugdsoos De Korf wordt ook de huidige locatie meegenomen. De resultaten van het haalbaarheidsonderzoek worden in het najaar van 2019 verwacht."

Gemotiveerd
Wethouder Johan Quik: "Het is mooi om te zien hoe gemotiveerd alle betrokken partijen zijn om te zorgen dat Giessen-Oudekerk een dorp blijft waar het prettig wonen en leven is. Met deze intentieovereenkomst zetten we met elkaar een belangrijke volgende stap."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen