Gemeentenieuws Molenlanden

Wethouder Quik in gesprek met leerlingen over verkeersveiligheid
Wethouder Quik in gesprek met leerlingen over verkeersveiligheid

CBS Groen van Prinsterer opnieuw SEEF

Algemeen 90 keer gelezen

Op donderdagochtend 14 februari was het feest op de CBS Groen van Prinsterer in Oud-Alblas. Johan Quik, wethouder mobiliteit, reikte het felbegeerde verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF voor de tweede keer uit aan verkeersleerkracht Babette Verdoren. Tijdens deze feestelijke ochtend, vonden er praktische verkeerslessen plaats, speciaal voor de kleuters. Zij oefenden onder andere met oversteken tussen geparkeerde auto's en slalommen op de fiets.

Na het overhandigen van het bordje en het diploma ging wethouder Quik enthousiast de klassen rond om iedereen te feliciteren met een speciale pen of bellenblaas. In verschillende klassen vertelden kinderen spontaan hun ervaringen met oversteken, fietsen en deelnemen in het verkeer. Het was een geslaagde uitreiking.

Drie jaar geleden ontving de school het eerste label verkeerseducatie. De school heeft volop ingezet om SCHOOL op SEEF toe te passen op de omgeving rondom school. Dit was nodig vanwege de toename van het verkeer op de naastgelegen doorgaande weg, in verband met sluipverkeer.

SCHOOL op SEEF (www.schoolopseef.nl) is het regionale praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Molenlanden meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de gemeente Molenlanden. www.maakeenpuntvannul.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen