Expositie van finalisten prijsvraag Waterentree Kinderdijk

  •   122 keer gelezen

In juni 2018 schreef de gemeente Molenlanden een prijsvraag uit voor een innovatieve oplossing die de hoofdentree van het Werelderfgoed Kinderdijk veilig maakt voor iedereen. Uit de 37 visies die voor deze prijsvraag werden ontvangen selecteerde de jury, onder voorzitterschap van gedeputeerde Adri Bom, vijf inzendingen. De inzenders van de geselecteerde visies hebben voor de tweede ronde van de prijsvraag een ontwerp gemaakt. De ontwerpen zijn van 8 tot en met 17 februari te bekijken in Windkracht 4 in Kinderdijk.

Wethouder Bikker opent vrijdag 8 februari om 16.00 uur de expositie van de vijf finalisten. De opening van de expositie is openbaar, iedereen is welkom. Bezoekers van de tentoonstelling kunnen hun reactie op de plannen geven. De jury neemt deze reacties mee in de beoordeling, die eind maart plaatsvindt.

Tentoonstelling
De prijsvraag Waterentree Werelderfgoed Kinderdijk is uitgeschreven door de gemeente Molenlanden in samenwerking met Architectuur Lokaal. Omdat de gemeente het belangrijk vindt te weten hoe de bewoners en andere geïnteresseerden over de plannen denken, worden de ontwerpen die in de tweede ronde van de prijsvraag zijn gemaakt tentoongesteld voordat de jury de inzendingen beoordeelt. De reacties die bij de tentoonstelling worden ontvangen, worden aan de jury ter beschikking gesteld.

Vijf plannen
De vijf plannen die worden tentoongesteld en de inzenders daarvan zijn:

• LEKDIJK PARK
Dingeman Deijs (Dingeman Deijs Architects) en Ruud van Eck (Waterpas Civiel Adviesbureau) i.s.m. Dennis Koek, Tale Bjelland, Antoine Fourrier en Ulrike Centmayer (Dingeman Deijs Architects), Arjan Hollemans (Waterpas Civiel Adviesbureau), Roelof Stuurman en Peter Kraaijenbrink (Deltares), Dominic Meesters en Vibeke Gieskes

• Go with the flow!
Marleen Vink (IN architectuur) en Edward Molenaar (Citeg) i.s.m. Hester Wessels (buro Spin), Audrey Coert (land-made) en Nander van der Plicht (Tauw Group)

• De derde trap
Stijn Tijhuis (Witteveen+Bos) en Daan Vermeij (Witteveen+Bos), i.s.m. Stephanie Erwin en Tony Hoogendoorn (Witteveen+Bos)

• Intensiveren van de belevingswaarde van het erfgoed...
Rick ten Doeschate (Civic Architects) en Dirk Jan Peters (Royal Haskoning DHV) i.s.m. Ingrid van der Heijden, Gert Kwekkeboom, Jan Lebbink, Georgia Taylor Berry, Hiroyuki Gondo en Robert Comas Miralpeix (Civic Architects), Frederik Roebroek (Royal Haskoning DHV) en Artur Borejszo (IMG+)

• In Spin de Bocht gaat In, Uit Spuit de Bocht gaat Uit
Bert Tjhie (TEKTON Architecten) en Paul Rijpstra (Pieters Bouwtechniek) i.s.m. Amber Tjhie, Julia Dinu, Antonio Stravato, Menno Trautwein en Olivier Lodder (TEKTON Architekten)

Openingstijden expo
Windkracht 4 vindt u aan de Molenstraat 236 te Kinderdijk. De openingstijden van de expo zijn tot en met 17 februari elke middag van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie
Meer informatie over de prijsvraag e het verloop tot nu toe is te vinden op www.arch-lokaal.nl.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.