Molenwaard

Nieuwe website over ontwikkelingen Kinderdijk

  •   45 keer gelezen

De ontwikkelingen in en rond Werelderfgoed Kinderdijk zijn vanaf vandaag te volgen op de nieuwe website www.kinderdijkinperspectief.nl.

De website is een initiatief van de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard en bedoeld om iedereen die woont en werkt in Kinderdijk op de hoogte te houden van alle plannen in het gebied. Die worden momenteel gebundeld in een gebiedsperspectief, een gezamenlijk toekomstbeeld van Kinderdijk en omgeving.

De website vormt het centrale informatiepunt over al deze ontwikkelingen. Ook heeft het de functie van digitaal loket, waar mensen met vragen, opmerkingen en klachten terecht kunnen. Wie automatisch op de hoogte gehouden wil worden van het laatste nieuws, kan zich op de website aanmelden voor de nieuwsbrief Kinderdijk in Perspectief.

Gebiedsperspectief
Het werelderfgoed Kinderdijk trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen. Daardoor komen bereikbaarheid en leefbaarheid in de knel. Alblasserdam, Molenwaard en de Provincie Zuid-Holland ontwikkelen daarom een gebiedsperspectief, dat in het voorjaar van 2019 af moet zijn. Daarbij worden ook bewoners van het dorp en andere belangrijke partners betrokken, zoals de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, Waterschap Rivierenland en natuurorganisaties. Het gebiedsperspectief moet een duidelijk en vooral gezamenlijk beeld opleveren van de toekomst van Kinderdijk en omgeving.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.