Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Molenlanden

Toegang afvalbrengstations Waardlanden per 1 januari aangepast

Algemeen 517 keer gelezen

Vanaf 1 januari kunnen tractoren en bedrijfswagens de afvalbrengstations van Waardlanden niet meer betreden. Personenvoertuigen en voertuigen met grijs kenteken, maar geregistreerd op een privé persoon, hebben wel toegang.

De afvalbrengstations van Waardlanden zijn bedoeld voor het aanleveren van huishoudelijk afval. De afvalbrengstations hebben ruime openingstijden, zijn goed toegankelijk en het inleveren van afval is gratis. Helaas wordt hier misbruik van gemaakt en brengen ook bedrijven afval naar de afvalbrengstations. De beheerders van de afvalbrengstations moeten dan op basis van een verhaal van de aanbieder inschatten of het afval in een bedrijfswagen privé of zakelijk is. Omdat dit ongewenste situaties oplevert, past Waardlanden het toegangsbeleid aan.

Afvalbrengstation bedoeld voor huishoudens
De vergunning van de afvalbrengstations staat het innemen van bedrijfsafval niet toe en nu is ook het reglement van Waardlanden aangepast. Er mogen geen tractoren en bedrijfswagens de afvalbrengstations meer betreden. Zo wordt het illegaal aanleveren van bedrijfsafval ingeperkt. De afvalbrengstations worden betaald uit inkomsten van de afvalstoffenheffing die inwoners betalen. Deze voorzieningen zijn dan ook voor huishoudens. Bedrijven moeten betalen voor het afvoeren van hun afval en kunnen dat tegen passende tarieven inleveren bij bedrijfsafvalinzamelaars.

Voor het ophalen van grof huishoudelijk afval kan ook een ophaalafspraak met Waardlanden worden gemaakt. Ook zijn er op alle afvalbrengstations aanhangers te leen waarmee afvalstromen naar het afvalbrengstation gebracht kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen