Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Gemeente Molenlanden

Coalitieakkoord ‘Wij zijn Molenlanden; verbonden & veerkrachtig’

Algemeen 290 keer gelezen

Doe mee!, SGP en VVD presenteerden vandaag het coalitieakkoord ‘Wij zijn Molenlanden; verbonden & veerkrachtig’. De formateurs en de partijen lichtten dit akkoord toe in het Noorderhuis in Noordeloos. Ook zijn de vijf wethouderskandidaten voorgesteld: Arco Bikker en Johan Quik (Doe mee!), Jan Lock en Piet Vat (SGP) en Bram Visser (VVD).

Formateurs Den Haak en Lock gaven een toelichting op de totstandkoming van het akkoord: “Na een aantal gesprekken zijn we tot een coalitieakkoord gekomen met een heldere en gezamenlijke visie. Een leidraad om de komende jaren daadkrachtig te werken aan de opgaven voor de gemeente Molenlanden.”

Toelichting coalitieakkoord
Tijdens de bijeenkomst van het coalitieakkoord lichtten de fractievoorzitters van de partijen de speerpunten uit het coalitieakkoord toe. Het akkoord draagt de titel ‘Wij zijn Molenlanden; verbonden & veerkracht’. De titel is passend bij de tijd waar we in leven waarbij de draagkracht van onze samenleving de veerkracht vormt. De diversiteit in onze dorpen en stad vormt onze kracht, kenmerkt deze coalitie en verbindt ons. Daarbij beseffen de coalitiepartijen dat ze door samenwerking Molenlanden de komende vier jaar nog mooier kunnen maken.

Wij zijn Molenlanden; verbonden & veerkrachtig
Het 5 pagina’s tellende coalitieakkoord beschrijft puntig hoe Doe mee!, SGP en VVD verder willen bouwen op het stevige fundament dat is gelegd. De partijen streven naar uitstekende dienstverlening. En willen als gemeente aanspreekbaar en transparant zijn.
Het akkoord beschrijft wat de coalitie als kader hanteert waar het gaat om lokale overheid, financiën en strategie, voor samenwerken en over immateriële zaken. Zo is afgesproken dat eerder gemaakte afspraken over de zondagsopenstelling, de week van het respect, het ambtsgebed en het vloekverbod worden gerespecteerd. Ook geeft de coalitie in tien thematische punten aan waar zij het verschil willen maken. Zo wil de coalitie de komende vier jaar 800 woningen realiseren. En is afgesproken de inkomensgrens voor het armoedebeleid te verhogen van 120% naar 130% van het bijstandsniveau.

Vijf wethouderskandidaten
Op 18 mei wordt het college van burgemeester en wethouders in een bijzondere gemeenteraadsvergadering geïnstalleerd. Op hoofdlijnen is de volgende verdeling afgesproken:

  • Arco Bikker (Doe mee!) – Wonen & Ruimtelijke Ordening
  • Jan Lock (SGP) – Energie & Buiten
  • Piet Vat (SGP) – Welzijn & Sociaal
  • Bram Visser (VVD) – Financiën & maatschappelijk middenveld
  • Johan Quik (Doe mee!) – Economie, bereikbaarheid & participatie

Later besluit het college definitief over portefeuilles, het loco-burgemeesterschap en andere taken.

Meer informatie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen