'De herdenking start met een stille tocht die vanaf Het Carillon rond 19:35 uur vertrekt richting het oorlogsmonument'
'De herdenking start met een stille tocht die vanaf Het Carillon rond 19:35 uur vertrekt richting het oorlogsmonument' (Foto: Wim Deelen)

Herdenkingen 4 mei in Molenlanden | Uitgelicht Nieuw-Lekkerland

  •   keer gelezen

Op woensdag 4 mei vinden er op diverse plaatsen in Molenlanden herdenkingen plaats. In onderstaand overzicht kunt u zien waar en hoe laat in welke kern. In dit bericht ook speciale aandacht voor de jaarlijkse herdenking voor oorlogsslachtoffers in Nieuw-Lekkerland.

Overzicht Herdenkingen in Molenlanden

Schelluinen: Verzamelen in MFC de Commanderij, daarna richting het monument aan de Berkenlaan, 19.30 uur.

Giessenburg: Hervormde kerk, Kerkweg 1A. 19.15-19.40 herdenkingsbijeenkomst in de kerk (kerk open om 19.00 uur). 19.50 uur herdenking bij monument naast de kerk.

Arkel: Monument plein 983. 19.45 uur

Groot-Ammers: Stille tocht vanaf Zaal Mourik, Kerkstraat 18, richting het monument aan de Voorstraat 88. 19.30 uur start stille tocht 19.45 uur aanvang plechtigheden

Molenaarsgraaf: Hervormde kerk, Dorpsstraat 28. 19.00 uur (18.45 kerk open)

Oud-Alblas: Verzamelen bij Berea, Dorpsstraat 50-53. Daarna richting het monument op de begraafplaats. 19.30 uur

Ottoland: Hervormde kerk, A59. 19.00 uur (18.30 kerk open)

Nieuw-Lekkerland: Wielewaalpark, aan de Ooievaar. 19.30 uur

Goudriaan: Hervormde kerk, Noordzijde 17. 19.00 u

4 mei Herdenking in Nieuw-Lekkerland

Op woensdag 4 mei vindt de jaarlijkse herdenking voor oorlogsslachtoffers weer plaats in het Wielewaalpark te Nieuw-Lekkerland, tegenover Het Waellant. Publiek wordt gevraagd aldaar rond 19:40 aanwezig te zijn. 

Na twee jaren gewerkt te hebben met een livestream vanuit die locatie is de Oranjevereniging in Nieuw-Lekkerland verheugd en dankbaar dat er nu weer een fysieke herdenking plaats kan vinden. De herdenking start met een stille tocht die vanaf Het Carillon rond 19:35 uur vertrekt richting het oorlogsmonument. De stille tocht wordt begeleid door trommelaars van Muziekvereniging Apollo.

Tijdens de herdenking wordt er een gedicht voorgelezen door Lucas Meerkerk, en zijn er toespraken van wethouder Quik en legerpredikant Driesten. Aansluitend zullen de kransen worden gelegd, en is er een defilé langs het monument. De herdenking wordt ondersteund door het orkest van Muziekvereniging Apollo.

Speciale aandacht is er dit jaar voor de Oekraïense aanwezigen in Nieuw-Lekkerland, die bij veel gezinnen zijn opgevangen.

---------------------------------

Wilt u in gesprek met vluchtelingen over dit thema? Op onze site staat een uitleg over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in verschillende talen. 


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.