Foto: Provincie Zuid-Holland

N214/N216: deels afgesloten vanaf 28 april

  •   keer gelezen

De provincie Zuid-Holland gaat de gelijkvloerse kruising N214/N216 in de gemeente Molenlanden in de toekomst verbreden, zodat het verkeer straks beter kan doorrijden. Binnenkort start de voorbereiding van het werk aan de kruising. De kruising N214/N216 is vanaf 28 april gedurende 4 weken gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer voor het verwijderen van een aantal bomen.

Wat gaat er verder gebeuren?
De kruising N214/N216 wordt uitgebreid. Hiermee verbetert de doorstroming van het verkeer in de regio. Voordat de aannemer met het werk kan beginnen, moet er ruimte gemaakt worden rondom het kruispunt. Hier liggen mogelijk nog bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Van juni 2022 tot en met april 2023 vindt hier onderzoek plaats om te bepalen of er hier nog bommen aanwezig zijn.

Voor dit onderzoek en voor het verbreden van het kruispunt, moet de provincie een aantal bomen verwijderen. Voor elke boom die zij verwijderen, plaatsen zij een nieuwe boom terug. Ook plaatsen ze speciale schermen, zodat de vleermuizen hun gebruikelijk route kunnen vliegen. De werkzaamheden beginnen 28 april 2022 en duren maximaal 4 weken.

Wat merkt u van de werkzaamheden?
Vanaf 28 april wordt de N214 of de N216 tussen 9.00 en 16.00 uur gedeeltelijk afgesloten. Dit wordt gedaan voor de veiligheid van de weggebruikers. Verkeersregelaars zijn ter plaatse om het verkeer langs de afzetting te begeleiden. Er wordt uiteraard geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Bekijk de webpagina over de N214/N216 voor meer informatie over de uitbreiding van gelijkvloerse kruising.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.