<p>&quot;Wat gaat de tijd snel. Voldoende stof om te mijmeren.&quot;</p>

"Wat gaat de tijd snel. Voldoende stof om te mijmeren."

(Foto: )

Column Theo Segers: Terugkijken en vooruitkijken

  •   keer gelezen

Het nieuwe jaar 2022 is begonnen. Via het filmpje ‘een klein gebaar’ (zie molenlanden.nl/eenkleingebaar) heb ik alle inwoners van Molenlanden van harte al het goede voor 2022 toegewenst. Een nieuw jaar. Meestal blikken de kranten in de laatste bijlagen van december terug op wat gebeurde.

Het viel mij op dat ook de eerste dagen van januari vol met terugblikken waren. Een selectie: een jaar geleden werd het Capitool in Washington door Trump-aanhangers bestormd. Precies 25 jaar geleden was de laatste Elfstedentocht. In Harmelen vond 60 jaar geleden de grootste treinramp van Nederland plaats.

Als ik terugblik, dan denk ik eraan dat ik 2 jaar geleden ben geïnstalleerd tot de eerste kroonbenoemde burgemeester van de destijds nieuwe gemeente Molenlanden. Wat gaat de tijd snel. Voldoende stof om te mijmeren.

Eigenlijk wil ik in deze column vooruit kijken. We hebben na een aantal regendagen, ook mooie dagen gehad. Dagen waarin heerlijk de zon scheen. Een ding is zeker; het wordt voorjaar. De natuur gaat uitlopen, de bollen komen de grond uit, de bladeren gaan weer komen, de koeien gaan straks de wei in. Nieuw is ook de regering met een nieuwe ministersploeg. Er is veel waar we, ondanks de onzekerheid van de tijd, blij om kunnen zijn. Zeker met de moed die de 20 ministers hebben om de zware taak op zich te nemen. Daar heb ik veel respect voor. Laten we ze minimaal het voordeel van de twijfel geven. Nog beter: laten we ze steunen en positief tegemoet treden.

We kijken vooruit. Er komt veel moois aan. Soms - of beeld ik het me in - ruik ik het voorjaar al. Hopelijk gaat het eerst nog flink vriezen en kunnen de schaatsen uit het vet. We wachten af. Er is hoop!


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.