<p>Wethouders Slob en Quik maakten eind vorig jaar alvast een beginnetje in Oud-Alblas.</p>

Wethouders Slob en Quik maakten eind vorig jaar alvast een beginnetje in Oud-Alblas.

(Foto: Gemeente Molenlanden)

Molenlanden plant 2021 extra bomen. Helpt u mee?

  •   keer gelezen

Met 2021 extra bomen wordt Molenlanden groener. Samen met Stichting Duurzaam Molenlanden wil de gemeente deze ambitie de komende drie jaar realiseren. Met hulp van inwoners, want alleen de openbare ruimte van de gemeente is niet voldoende. 

Daarom starten we de actie ‘2021 extra bomen’, waarbij inwoners voor een symbolisch bedrag een boom kunnen aanvragen voor hun eigen tuin.

Inwoners nodig 

Molenlanden wil inwoners stimuleren de eigen tuin groener in te richten. Meer bomen en groene tuinen zorgen voor een prettige en gezonde leefomgeving. Bomen zorgen voor verkoeling op warme dagen, verminderen de kans op wateroverlast bij extreme regenval en verbeteren de biodiversiteit.

Wilt u een boom in uw tuin? 

Eind vorig jaar maakten wethouders Johan Quik en Teunis Jacob Slob alvast een beginnetje in Oud-Alblas, zie onderstaand filmpje. Ook meedoen? Meld u dan hier aan! Een boom aanvragen kan tot en met 15 januari 2022. Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.