Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Stockfoto

Molenlanden komt tegemoet in extra kosten controle Corona Toegangsbewijs (CTB)

Algemeen 115 keer gelezen

De gemeente Molenlanden heeft op 9 november een regeling opengesteld waarmee ondernemers, verenigingen en organisatoren die verplicht moeten werken met een CTB, vergoed worden in de extra kosten die ze voor de controle moeten maken. De regeling stimuleert de naleving van de controleplicht.

Om welke kosten gaat het?

Ondernemers, verenigingen en organisatoren kunnen in aanmerking komen voor extra kosten voor materiaal en personeel die ze extra maken voor de controle op het Corona Toegangsbewijs (CTB). Deze kosten moeten zij met een factuur kunnen aantonen. De hoogte van de tegemoetkoming is maximaal € 5.000,-- per aanvrager. Dit is afhankelijk van het aantal aanvragers en kan het dus ook minder zijn. Als er budget over is, kan dit naar rato worden verdeeld.

Aanvraag nu al mogelijk

Sinds 9 november kunnen Molenlandse ondernemers, verenigingen en organisatoren een aanvraag indienen via een formulier op de website van de gemeente. De gemeente keert over twee periodes geld uit. Over de periodes 22 september tot en met 24 november en van 25 november tot en met 31 december keert de gemeente bedragen uit. De aanvraag kan ingediend worden tot uiterlijk 24 november voor de eerste periode, vanaf 2022 kunt u de aanvraag indienen over de tweede periode, tot uiterlijk 30 januari.

Op 9 november heeft de gemeente meer informatie, de regeling en het aanvraagformulier gepubliceerd op www.molenlanden.nl/tegemoetkoming-kosten-controle-coronatoegangsbewijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen