Foto: Stockfoto

Column Theo Segers: ‘Hoog in de ranglijst’

  •   keer gelezen

Eerlijk gezegd had ik gehoopt geen column over dit onderwerp te hoeven schrijven. Heb zelfs geaarzeld, maar het is zoals het is. Een toppositie halen; bovenaan staan in de ranglijst of zelfs in de top 10... Het is een eer. Of toch niet? In dit geval is het een dubieuze eer.

Molenlanden staat hoog in de ranglijst van gemeenten met de meeste besmettingen in Nederland in de achterliggende week. In onze gemeente steeg het aantal besmette mensen met corona schrikbarend. Dat is oprecht zorgelijk. Stijgende cijfers in heel Nederland. De druk op de zorg neemt opnieuw toe. Er komen zorgelijke signalen vanuit de ziekenhuizen om ons heen. We hebben een serieus probleem.

Deze column schrijf ik elke maandagmorgen voor 08.00 uur. Als jullie dit lezen is er op de dinsdagavond weer een persconferentie geweest. Waarschijnlijk heeft de landelijke overheid nieuwe maatregelen afgekondigd om het tij te keren. Ik roep iedereen van harte op om die oproepen te volgen en je te schikken in de richting die de landelijke overheid ons wijst. In ieder geval betekent het -als je nog niet gevaccineerd bent- om die keus goed te overwegen. Ik kan niet anders dan oproepen om er goed over na te denken. Wellicht is het meer helpend voor mensen om je heen dan voor jezelf.

De komende dagen en weken bieden we in Molenlanden extra mogelijkheden om je in de buurt te laten vaccineren. Dit scheelt een rit naar Dordrecht of Gorinchem waar vaccineren altijd zonder afspraak kan. Voor iedereen geldt, blijf thuis bij verschijnselen van Covid, laat je testen, wees voorzichtig met contacten. Kortom houd je aan de regels.

Zelf kies ik ervoor om voldoende afstand te bewaren en de ruimte waarin ik zit goed te ventileren. Ook geef ik geen handen en blijf ik zeer regelmatig mijn handen wassen of ontsmetten. Dragen jullie ook nog steeds je steentje bij? Ik reken op jullie?Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.