<p>Filmpjes van de genomineerden staan op www.molenlanden.nl/duurzaamheidsprijs-molenlanden </p>

Filmpjes van de genomineerden staan op www.molenlanden.nl/duurzaamheidsprijs-molenlanden

(Foto: Gemeente Molenlanden)

Stem op de favoriet voor de Duurzaamheidsprijs Molenlanden tot 1 november

  •   keer gelezen

De genomineerden van de eerste Duurzaamheidsprijs Molenlanden zijn bekend en er kan tot 1 november gestemd worden door alle Molenlanders via de website van de gemeente. In totaal dienden 28 duurzame (be)denkers of doeners in Molenlanden hun initiatief in bij de jury. Na het stemmen door het publiek, worden in november de prijzen uitgereikt, waarbij de deelnemers per categorie kans maken op een geldprijs van € 1.000,-.

Genomineerde kanshebbers 

De jury heeft alle inzendingen beoordeeld en heeft voor de categorieën burgerinitiatieven/non-profit en ondernemers 3 initiatieven genomineerd. Op de website www.molenlanden.nl/duurzaamheidsprijs-molenlanden is meer informatie te vinden per initiatief en stellen zij zich voor in een filmpje. In de categorie Ondernemers doen mee:

· ‘Pluktuin in Nieuw-Lekkerland’ van Erik en Mirjam van der Velden, beheerders van pluktuinveld in Nieuw-Lekkerland.

· ‘(Z)Ondernemers Molenaarsgraaf’ van Edwin van Ham van Montapacking in Molenaarsgraaf.

· ‘De Gespreide Herberg’ van Elco van den Berg.

In de categorie burgerinitiatieven/non-profit doen mee:

· ‘Biobased bouwen’ van Henkjan den Braven en Arwen van Tuijl uit Goudriaan.

· ‘IJzersterk voor het goede werk’ door Gerard Dunnink uit Giessenburg, mede namens de vrijwilligers.

· ‘Lekkerland schoon’ door Aad den Boer, namens ZAP-groep Lekkerland Schoon.

Wethouder Teunis Jacob Slob namens de jury, waarin vertegenwoordigers zitten van Stichting Duurzaam Molenlanden, Verdraaid goed, Blauwzaam en Jong Molenlanden: “De vele inzendingen geven aan hoe divers en veelzijdig de initiatieven zijn die inwoners van Molenlanden nemen voor een duurzame toekomst. Wat opvalt, is dat ze allemaal het doel hebben om zo veel mogelijk mensen te laten profiteren van de verduurzaming. We geven ze met deze wedstrijd dan ook graag een podium, zodat anderen zich kunnen laten inspireren.” 

Initiatieven voor categorie Jeugd tot 21 jaar gezocht! 

Door het geringe aantal geldige aanmeldingen heeft de jury helaas moeten besluiten dat de categorie Jeugd t/m 21 jaar op dit moment niet aan de stemming door de inwoners mee kan doen. De komende maanden wordt alle jeugd t/m 21 jaar, vooral ook de jeugd op de basisscholen, opnieuw oproepen om mee te doen aan deze prijs. Uiteraard gaan de ingediende inzendingen automatisch mee in de aanmeldingen. Meer informatie volgt binnenkort.

Stemmen 

Tot 1 november aanstaande kunnen alle Molenlanders stemmen op hun favoriete initiatief via de website www.molenlanden.nl/duurzaamheidsprijs-molenlanden. Per categorie kan 1 keer gestemd worden. De bekendmaking van de winnaars en prijsuitreiking vinden in november plaats.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.