Foto: Kat Jayne

Training ‘Heleboel gevoel’ in Giessenburg

  •   keer gelezen

Voor sommige kinderen is het niet vanzelfsprekend om hun gevoelens te uiten op een gepaste manier. Daarom organiseert Sociaal team Molenlanden vanaf woensdag 29 september de training ‘Heleboel gevoel’ voor kinderen van 8 tot 11 jaar. Tijdens 8 bijeenkomsten leren zij spelenderwijs hoe zij emoties als boosheid of verdriet kunnen uiten. De bijeenkomsten vinden plaats in Giessenburg. Deelname is gratis.

Uiten van gevoelens
Als het gaat om het uiten van gevoelens, hoeven veel kinderen niet na te denken. ‘Ze gaan een rondje rennen als ze daar zin in hebben, huilen uit bij papa of mama als ze hard gevallen zijn of razen even uit op hun kamer als ze boos zijn’, zegt Christien Regeer van Sociaal team Molenlanden. ‘Die vanzelfsprekendheid geldt alleen niet voor alle kinderen. Sommige kinderen hebben een heleboel gevoelens waar ze zich geen raad mee weten. Daar willen wij ze graag bij helpen.’

Aan de slag met emoties
Tijdens 8 bijeenkomsten, met ieder een eigen thema, worden kinderen met verschillende werkvormen gemotiveerd om uiting te geven aan hun gevoelens en/of gedachten. Christien: ‘De kinderen zullen elkaar tijdens de training helpen, coachen, inspireren en versterken. Omdat we de training geven aan een kleine groep, kunnen we goed inspelen op de individuele leerbehoefte van een kind. En zoeken naar een gepaste wijze om zich te uiten bij onder andere boosheid of verdriet. Want wat voor het ene kind werkt, hoeft niet voor het andere kind te werken.’

Meer informatie en aanmelden
De training wordt van 29 september t/m 24 november gegeven in Giessenburg (basisschool De Hoeksteen) van 14.00 tot 15.00 uur. Voor de specifieke data kijk op www.molenlanden.nl/heleboelgevoel. Aanmelden kan via Christien Regeer: Christien.Regeer@meevivenz.nl of 06 – 50 29 86 25.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.