Gemeentenieuws Molenlanden

'De grote afstanden willen we fietsen, waarna we de fiets in het dorp parkeren en te voet verder gaan.'
'De grote afstanden willen we fietsen, waarna we de fiets in het dorp parkeren en te voet verder gaan.' Foto: Martin Mengelkamp

Column Theo Segers: ‘Tour de Molenlanden’

Algemeen 177 keer gelezen

In de periode van 16 juli tot 7 augustus gaan mijn vrouw en ik weer 11 dagen op pad op de fiets en met de benenwagen. Een echte ‘Tour de Molenlanden’ in vier etappes. De zomer is aanstaande en de versoepelingen geven weer de mogelijkheid om elkaar meer en intensiever te ontmoeten.

Vorige zomer hebben we in 15 dagen alle 19 dorpen en de stad bezocht en nader kennisgemaakt. Dat is heel goed bevallen; we hebben heel veel gezien en veel mensen gesproken en na de eerste lockdown kennisgemaakt met de gemeente en haar inwoners.

Uit de lijst van toen waren nog ruim 50 adressen van mensen die zich hadden gemeld om langs te komen, te eten of te blijven slapen. Het was mijn bedoeling om deze adressen in het achterliggende jaar te bezoeken. Door de beperkingen (tweede lockdown) is daar helaas niet veel van terechtgekomen. Daarom ook dit jaar een fiets- en wandeltocht: ‘Tour de Molenlanden.’

De grote afstanden willen we fietsen, waarna we de fiets in het dorp parkeren en te voet verder gaan. We lopen dan naar de bezoekadressen en na onze ronde fietsen we naar de volgende kern. De afspraken met de te bezoeken inwoners zijn gemaakt, maar daaromheen is er nog genoeg tijd voor spontane ontmoetingen. Wij kijken zeker ook uit naar dit contact! Dus aarzel niet ons aan te spreken of een stukje mee te fietsen of lopen. Leuk juist.

Op deze pagina kunt u de globale route zien en de dag of dagen dat we uw dorp of stad aan doen. U zult ons vast herkennen, op de fiets (geen bolletjes- of gele trui) en lopend met de zwarte rugtas ‘burgemeester op pad’. Wie weet tot dan!

Illustratie: Martin Mengelkamp

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen