Foto: bristekjegor

Online bijeenkomst ‘Hoe doen we wat bij ons past’

  •   keer gelezen

Het afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest met veel veranderingen. Zoals thuisonderwijs, anders (thuis)werken en minder sociale contacten. Waardoor ouders/opvoeders creatief moesten omgaan met uitdagingen in het gezinsleven. Om met hen terug te blikken maar ook vooruit te kijken, organiseert Sociaal team Molenlanden, in samenwerking met Jong JGZ, de online bijeenkomst ‘Hoe doen we wat bij ons past?’. Geïnteresseerden zijn maandag 7 juni (ouders van kinderen van 4-12 jaar) en/of 14 juni (ouders van tieners van 12-18 jaar) van harte welkom vanaf 20.30 uur.

Terugblikken en vooruitkijken
Tijdens de bijeenkomst bespreken ouders/opvoeders hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd. ‘Hoewel het afgelopen jaar niet gemakkelijk is geweest, is het voor sommige ouders/opvoeders ook goed geweest’, zegt Patty de Koster, jeugdverpleegkundige in Molenlanden. ‘Zij hebben noodgedwongen pas op de plaats moeten maken. Waardoor zij mogelijk op een andere manier zijn gaan kijken naar het gezinsleven en wat zij belangrijk vinden in de opvoeding. Maar hoe houd je dit vast als deze periode voorbij is.’ Zo zijn zowel ouders als kinderen bijvoorbeeld veel meer digitaal gaan doen. ‘Je kunt hier als ouders ook een kans zien om, ook in de toekomst, aan te sluiten bij de leefwereld van je kinderen’, vult jeugdprofessional Maikel Lie-Atjam aan.

Meer informatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats voor ouders/opvoeders op maandag 7 juni (kinderen van 4-12 jaar, aanmelden voor 4 juni) en maandag 14 juni (tieners van 12-18 jaar, aanmelden voor 11 juni). Beide bijeenkomsten vinden plaats van 20.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 20.15 uur). Aanmelden kan via het Sociaal Loket: 088 75 15 100 of sociaalloket@jouwgemeente.nl. Deelname is gratis.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.