Foto: Hatice EROL

Partnercursus autisme

  •   keer gelezen

Omgaan met een partner met autisme kan ingewikkeld en verwarrend zijn. Daarom organiseert het Sociaal team Molenlanden vanaf woensdag 12 mei de ‘partnercursus autisme’. Inwoners uit gemeente Molenlanden die (mogelijk) een partner hebben met autisme zijn van harte welkom. Tijdens de cursus leren deelnemers onder andere hoe om te gaan met autisme, steun te bieden en tegelijkertijd goed voor zichzelf te zorgen. Deelname is gratis.

Minder spanningen en meer rust in huis
Naast het krijgen van informatie delen deelnemers ervaringen met elkaar. ‘We geven informatie over autisme, over de problemen die hiermee gepaard kunnen gaan en de effecten ervan op een relatie’, zegt Christien Regeer van Sociaal team Molenlanden. ‘Maar ook geven deelnemers elkaar handvatten en tips om met hun partner om te gaan en met hun eigen gevoelens. En bespreken we hoe je het beste kunt communiceren. Uit ervaring weten we dat de cursus deelnemers helpt om hun verwachtingen richting hun partner bij te stellen. Wat zorgt voor minder spanning en meer rust in huis.’

Informatie en aanmelden
Inwoners van Molenlanden zijn van harte welkom om deel te nemen. En kunnen zich (bij voorkeur) voor 5 mei opgeven via Christien.Regeer@meevivenz.nl of 06 – 50 29 86 25. 

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten. En vinden plaats op woensdag 12 en 26 mei, 9 en 23 juni, 7 juli, 8 en 22 september, 6 en 20 oktober en 3 november. Van 9.30 tot 11.30 uur. 

Mochten we op 12 mei nog niet fysiek bij elkaar kunnen komen, dan verplaatsen we de eerste bijeenkomsten naar een later moment.

Twijfelt u of de groep voor u geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.