Vaccinatieafspraak alleen mogelijk met uitnodigingsbrief
Foto: Freepik.com

Vaccinatieafspraak alleen mogelijk met uitnodigingsbrief

  •   keer gelezen

Bericht van GGD Zuid-Holland Zuid

In het NOS journaal van zondag 14 februari is het beeld ontstaan dat mensen ook zonder afspraak terecht kunnen voor vaccinatie. Dat is niet zo. Alleen mensen die een uitnodigingsbrief hebben ontvangen, kunnen een afspraak maken. Wij plannen geen afspraken in voor die mensen die geen uitnodigingsbrief hebben ontvangen. Het heeft dus geen zin om te bellen als u nog niet aan de beurt bent voor een vaccinatie.

Nog niet aan de beurt
Ons callcenter wordt veel gebeld wordt door mensen die nog niet aan de beurt zijn voor een vaccinatie, maar wel graag gevaccineerd willen worden. Wij begrijpen dat mensen zich graag willen laten vaccineren. Toch plannen wij deze mensen niet in. Omdat er landelijk te weinig vaccins beschikbaar zijn, is door de overheid een volgorde gemaakt. Dat betekent dat alleen de mensen die aan de beurt zijn én een uitnodigingsbrief hebben ontvangen, in aanmerking komen voor een vaccin.

ID-bewijs en uitnodigingsbrief laten zien
Om er zeker van te zijn dat alleen mensen gevaccineerd worden die aan de beurt zijn, wordt iedereen met een afspraak gecontroleerd. Op de priklocatie moet u uw ID-bewijs laten zien en uw uitnodigingsbrief overhandigen.

Zorgmedewerkers en personeel vaccinatielocatie
De mevrouw uit het NOS item werkt binnen een zorginstelling. Zij heeft zich als zorgmedewerkster aangemeld voor een vaccin op basis van een telefoonnummer dat verstrekt is door haar werkgever. In het item van de NOS is ook te zien dat medewerkers van de vaccinatielocatie gevaccineerd worden als er vaccins over zijn. Dat is in lijn met de landelijke afspraak ‘mensen die vaccineren, mogen zelf ook gevaccineerd worden, mits er aan het eind van de dag vaccin over is’. Als GGD Zuid-Holland Zuid zijn wij terughoudend in het vaccineren van personeel op de vaccinatielocatie. Wij vaccineren ons personeel alleen als het vaccin anders, vanwege de houdbaarheid, weggegooid zou worden.

https://www.dienstgezondheidjeugd.nl/nieuws/nieuws-publiek/vaccinatieafspraak-alleen-mogelijk-met-uitnodigingsbrief


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.