Wijzigingen afvalinzameling rond de feestdagen
<p>Sommige inzameldagen in december en januari vallen op een feestdag. Daarom worden containers voor afval en grondstoffen op een andere dag geleegd. Verder is er ook een verandering in het wekelijkse inzamelschema.</p>

Sommige inzameldagen in december en januari vallen op een feestdag. Daarom worden containers voor afval en grondstoffen op een andere dag geleegd. Verder is er ook een verandering in het wekelijkse inzamelschema.

(Foto: Henk ganzeboom)

Wijzigingen afvalinzameling rond de feestdagen

  •   keer gelezen

Sommige inzameldagen in december en januari vallen op een feestdag. Daarom worden containers voor afval en grondstoffen op een andere dag geleegd. Verder is er ook een verandering in het wekelijkse inzamelschema.

Zie het inzamelschema onderaan dit artikel (of bekijk het via de site van Waardlanden, onder het kopje Gemeente Molenlanden)

Let op: zet uw container vóór 07.30 uur aan de weg. Waardlanden rijdt met meer auto’s en is mogelijk eerder in de straat dan u gewend bent. De papiercontainer wordt op zaterdag vanaf 07.30 uur geleegd. Doordeweeks vanaf 18.00 uur.

Uw inzamelschema 2021

Om uw persoonlijke inzamelschema te bekijken, heeft u verschillende mogelijkheden. Als u uw postcode en huisnummer invult op de website www.waardlanden.nl, ziet u wanneer u een container aan de weg kunt zetten om te laten legen. U vindt uw kalender ook in de gratis Waardlanden-app. Heeft u de app nog niet? Installeer deze dan, u vindt hem in de App Store (IOS) en Google Play (Android). Tip: stel het ontvangen van notificaties in. Dan ontvangt u actuele berichten, zoals wijzigingen van ophaaldagen en een herinnering wanneer u een container aan de weg kunt zetten.

Liever uw inzamelkalender op papier?

Als u uw inzamelkalender niet digitaal maar liever op papier wilt hebben, dan kan dat ook. Stuurt u een e-mail naar info@waardlanden.nl met uw adresgegevens, dan zorgt Waardlanden dat u de kalender thuis ontvangt. U kunt de kalender ook telefonisch aanvragen via 0183 – 68 11 11.Als er in de loop van 2021 iets wijzigt in de ophaaldagen, dan bent u daarvan niet direct op de hoogte met de papieren kalender. U vindt veranderingen in de lokale media, op de website van Waardlanden en op de website van uw gemeente.

Gewijzigde openingstijden afvalbrengstations

Het kantoor in Gorinchem en de afvalbrengstations in Gorinchem, Leerdam en Vianen zijn donderdag 24 december en donderdag 31 december vanaf 13.00 uur gesloten. De afvalbrengstations in Hardinxveld-Giessendam en Groot-Ammers zijn, zoals gebruikelijk op donderdag, de gehele dag gesloten. Vrijdag 25 december (eerste kerstdag), zaterdag 26 december (tweede kerstdag) en vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag) zijn alle afvalbrengstations gesloten.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.