Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: Rijksoverheid

Nieuwe Tijdelijke Wet Maatregelen

Algemeen 193 keer gelezen

Op 1 december treedt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 (Twm) in werking. Deze wet heeft als doel om de coronamaatregelen een wettelijke basis te bieden en deze democratisch te verankeren. In de tijdelijke regeling maatregelen covid-19 (een invulling van de Twm) zijn de maatregelen overgenomen, zoals de maximale groepsgrootte en het houden van 1,5 meter afstand, die eerder in regionale noodverordeningen werden vastgelegd.

Met de invoering van de wet is het niet meer nodig dat er regionale noodverordeningen zijn; daarom heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de noodverordening ingetrokken. Met de intrekking van de noodverordening komen ook alle op de noodverordening gebaseerde besluiten, zoals aanwijsbesluiten om gebieden in verband met drukte snel af te kunnen sluiten, te vervallen.

201201 Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen