Terugblik Dag van de Ondernemer (met filmpje)
Wethouder Bram Visser op bezoek bij Barend den Ouden
Wethouder Bram Visser op bezoek bij Barend den Ouden (Foto: )

Terugblik Dag van de Ondernemer (met filmpje)

  •   keer gelezen

Op vrijdag 20 november brachten burgemeester en wethouders van Gemeente Molenlanden een bezoek aan een zestal bedrijven in de gemeente om hun waardering uit te spreken voor hun lef, doorzettingsvermogen en hun bijdrage aan een sociaal en ondernemend Molenlanden. Alle bezochte bedrijven kregen een cadeaupakket van ‘Pak het uit’ om ze te bedanken voor hun gastvrijheid. 

Op de Dag van de Ondernemer worden ieder jaar ondernemers in heel Nederland in het zonnetje gezet. Ook in Molenlanden is het een mooie traditie aan het worden. Afgelopen twee jaar organiseerde de gemeente een Ondernemersontbijt, een belangrijk netwerkevenement voor en door ondernemers. Helaas kon een grote samenkomst niet plaatsvinden en vond het college een andere manier om toch persoonlijk en dichtbij invulling te geven aan de dag. 


Burgemeester Theo Segers ging langs bij Nijs Stam, eigenaar van computerwinkel Stacom in Nieuw-Lekkerland. Nijs is ook secretaris van ondernemersvereniging Nieuw Lekkerland en van de winkeliersvereniging. Burgemeester Segers: “Samen maakten we een rondje langs de andere winkeliers op het Kleyburgplein. Mooie ontmoetingen met fijne gesprekken, waar echt ondernemerschap van Molenlanden naar voren komt.”

Wethouder Johan Quik ging aan de slag bij Fabian en Mar van Aalburg bij Van Houwelingen Tweewielers in Arkel. Hij hielp mee bij de reparatie van één van de fietsen. Wethouder Quik: “We hebben gesproken over de toekomst van het mooie bedrijf, in een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein. Goed om te zien dat ze blijven ontwikkelen.” 

Creatieve oplossingen

Arco Bikker maakte kennis met Samantha Boeren van de Heerlijke Taart in Nieuwpoort. Hij mocht een taart vullen, bekleden en versieren en meenemen voor zijn kinderen. De winkel is sinds een aantal maanden geopend maar kan door de maatregelen haar horecagedeelte nog niet gebruiken en heeft minder bestellingen voor bruiloften en feesten. Wethouder Bikker: “Ik werd hartelijk ontvangen in de mooie winkel. We spraken over het zoeken naar creatieve oplossingen voor het teruglopen van omzet, onder andere door workshops op kinderfeestjes te verzorgen. Een mooie oplossing!”

Ook PROM’ES Event Supplies voelt de gevolgen van de coronamaatregelen. Dit bedrijf verzorgt tijdsregistratie en medailles bij grote sportevenementen en marathons, evenementen die door de maatregelen grotendeels stil liggen. Eigenaar Barend den Ouden waardeerde het bezoek van Wethouder Sport Bram Visser: “Mooi hoe we met een bezoek deze ondernemer een hart onder de riem kunnen steken en hem te motiveren door te gaan in deze lastige tijden. We hebben onder andere mogelijkheden verkend over samenwerking.”

Rondleiding

Lizanne Lanser werd warm onthaald door manager Gerde Heffels op dagboerderij De Hoeff van Syndion in Giessenburg. Ze kreeg een rondleiding en Lizanne sprak met diverse cliënten. Helaas is de winkel en de lunchroom voorlopig gesloten en kan vanwege corona een aantal cliënten niet naar de dagbesteding komen. Wethouder Lanser: “Wat een prachtige plek en wat wordt hier met hart en ziel gewerkt, gezorgd en gecreëerd! En geweldig te zien hoe ook voor de thuiszitters vanwege corona wordt gezorgd.”

Wethouder Economie Teunis Jacob Slob zou een bezoek brengen aan Bakkerij van der Grijn op industriepark Gelkenes in Groot Ammers maar was helaas verhinderd door verkoudheidsklachten van zijn dochter. Acccountmanager bedrijven Louisa Broens mocht hem vervangen en kreeg van Arto van der Grijn een uitgebreide rondleiding door de bakkerij en mocht 3 chocoladeletters spuiten voor haar kinderen. Van haar bezoek is bovenstaande video gemaakt. Louisa: “Dit familiebedrijf bestaat dit jaar 70 jaar, een geweldig jubileum! Dit jaar is uitdagend als ondernemer maar biedt kansen voor bedrijfsontwikkeling, zo zijn ze Grijnpost gestart om koeken thuis te bezorgen.”

Ondernemersloket

Heeft u vragen of zoekt u ondersteuning? Neem dan contact op met de gemeente via ondernemersloket@jouwgemeente.nl. Dit mailadres kunt u ook gebruiken om u aan te melden voor onze digitale nieuwsbrief voor ondernemers. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Louisa Broens, accountmanager bedrijven van de gemeente Molenlanden via 06 46 88 45 38.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.