Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken
Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken (Foto: KRO NCRV)

VN-Verdrag Handicap: Videoboodschap Rick Brink voor Molenlanden

  •   keer gelezen

Gisteravond spraken inwoners en bestuurders over het VN-verdrag Handicap (over de rechten van mensen met een beperking). De VN-ambassadeurs Leo Waaijer en Eric Grip, beiden inwoner en ervaringsdeskundige, gaven tekst en uitleg. Rick Brink, minister van Gehandicaptenzaken inspireerde Molenlanden in een persoonlijke videoboodschap. 


Burgemeester Theo Segers: “In de gemeente Molenlanden telt iedereen mee en maken we meedoen mogelijk! Hiervoor hebben we al de nodige stappen gezet, maar met elkaar zien we kansen om dit nog te verbeteren.” Het college gaat voor een nuchtere Molenlandse aanpak. Wat we afspreken, willen we op tijd voor elkaar krijgen. 

Ambassadeur

De burgemeester wordt namens het bestuur ambassadeur van het VN-verdrag. Om het VN-verdrag goed te kunnen uitvoeren maken we een (‘inclusie’) agenda, die we in 2021 gereed willen hebben. Wordt vervolgd!


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.