Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Vergunningparkeren Kinderdijk

Algemeen 138 keer gelezen

Vanaf 15 september 2020 start in Kinderdijk het vergunningparkeren. Op verzoek van inwoners begint dan het ‘proefdraaien’ in het Molenlandse deel rondom het Werelderfgoed. De maatregel is nodig om de leefbaarheid te verbeteren en moet voorkomen dat bezoekers van het Werelderfgoed Kinderdijk en andere niet-inwoners parkeren op parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor de inwoners. Er komt een ruime bezoekersregeling, voor familie van inwoners, en een blauwe zone voor horecaondernemers.

In Alblasserdam besluit de gemeenteraad pas op 29 september a.s., daar kan op 30 september het vergunningparkeren op de West Kinderdijk worden ingevoerd. Het vergunningparkeren geldt overigens alleen tijdens het toeristenseizoen: van 1 april tot 1 november.

Brief voor inwoners
Inwoners van Kinderdijk ontvangen een brief van de gemeente met informatie en een aanvraagformulier. Er volgt na 15 september een gedoogperiode van vier weken, wat betekent dat de officiële handhaving start op 15 oktober. In West Kinderdijk in Alblasserdam volgt ook na de invoering op 30 september een gedoogperiode en stopt het vergunningparkeren op 1 november.

Voor bezoek en familie kunnen inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk bezoekerspassen krijgen. Inwoners van Kinderdijk en bewoners van de West Kinderdijk krijgen een vignet dat zij achter de voorruit van hun auto kunnen plakken. Er is geen beperking aan het aantal auto’s per huishouden.

Veelgestelde vragen (.pdf)
Aanvraagformulier vergunning (.pdf)
Kaart vergunninggebied (.pdf)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen