Foto:

Waterschap verbetert weg tussen Noordeloos en Hoornaar

  •   keer gelezen

Eind augustus wordt de Grotewaard/Dorpsweg in fases afgesloten voor een wegreconstructie tussen de rotonde in de N214 bij Noordeloos en de bebouwde kom van Hoornaar. De weg, populair bij toeristische fietsers, wordt vernieuwd en veiliger.

Als wegbeheerder verbetert Waterschap Rivierenland het wegdek, de fundering, de waterkerende functie van de kade en de inrichting. Bewoners spraken mee in het ontwerp. Er komt voor de verkeersveiligheid onder andere een: middenstrook in een andere tint, als een karrespoor en een ander type verkeersremmer. Ook komen langs het hele traject in de berm grasbetontegels of klinkers.

Bouwverkeer wordt zo veel mogelijk geleid via de rotonde bij Noordeloos. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met februari 2021, uitgaande van een zachte winter. Doorgaand verkeer wordt omgeleid, verkeersregelaars zijn aanwezig zolang het nodig is. Meer info: www.waterschaprivierenland.nl (voer in het zoekveld ‘Grotewaard’ in).


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.