Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Week van de circulaire economie

Algemeen 58 keer gelezen

Van 3 tot en met 7 februari staat Nederland in het teken van de circulaire economie. En die aandacht is hard nodig, want voor het eerst dit jaar verbruikt de wereldeconomie meer dan 100 miljard ton aan materialen in één jaar. In een circulaire economie worden geen eindige grondstofvoorraden uitgeput en reststoffen volledig opnieuw ingezet. In de gemeente Molenlanden werken ondernemers en overheid samen aan stappen richting de circulaire economie.

Waarde in de Waard

In het voorjaar van dit jaar start een nieuwe masterclass 'Waarde in de Waard' van Stichting Blauwzaam. Bedrijven gaan onder professionele begeleiding de uitdaging aan om binnen hun bedrijfsvoering in drie maanden tijd tot concrete circulaire concepten te komen. Zo ontstond in de vorige editie het idee van een 'tweedekansbouwmarkt', dat nu verder wordt uitgewerkt. Bedrijven kunnen zich voor deze masterclass opgeven via www.waardeindewaard.nl. Aan een circulaire bouwsector wordt ook gewerkt. Samen met aannemers, architecten en andere betrokkenen in de regio wordt een oogstkaart opgezet om bouwmaterialen die door renovatie of sloop vrijkomen elders te hergebruiken. Ook zijn dit jaar inspirerende bijeenkomsten te volgen om na te gaan of het mogelijk is in onze streek bouwmaterialen te laten groeien .

Geïnteresseerd geraakt?

Kom dan naar de netwerkborrel 'Circulair denken in bouwen' op 20 februari Kijk voor meer informatie op https://www.blauwzaam.nl/

Zelf al aan de slag?

Wilt u al snel zelf beginnen? Onderstaand vindt u tips:

* Maak een lijst van alle grondstoffen die worden gebruikt in uw bedrijf. Wellicht zijn er milieuvriendelijke en herbruikbare alternatieven.
*Gescheiden afval inzamelen levert geld op, in plaats van dat u moet betalen voor het afvoeren van restafval.
*Kunt u verpakkingen minderen of duurzame alternatieven gebruiken?Kijk naar de andere bedrijven op het terrein.
*Misschien kunt u materialen uitwisselen/delen of elkaar helpen om collectief afval te scheiden?

Al deze maatregelen dragen bij aan een afvalvrije economie. Neem ook eens kijkje op versnellingshuisce.nl en laat u inspireren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen