Wietplant
Wietplant

Tips aan verhuurders en makelaars voor het voorkomen van georganiseerde criminaliteit

  •   35 keer gelezen

Medio oktober spraken verhuurders en makelaars uit de regio met de burgemeester van gemeente Molenlanden en de politie over georganiseerde criminaliteit. Hiervoor waren alle verhuurders en makelaars vanuit de gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Molenlanden uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst werd ingegaan op het herkennen van de signalen van georganiseerde criminaliteit.

Een voorbeeld van georganiseerde criminaliteit is een schuur of een afgelegen woonhuis dat wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Het kan ook voor komen dat bij de verhuur van een loods of bij het sluiten van een koopovereenkomst wordt gevraagd of ook contant afgerekend mag worden. Dit soort twijfelachtige situaties kunnen vragen oproepen en daar werd tijdens de bijeenkomst met elkaar over gesproken. Het zeer actuele thema en het gezamenlijke belang zorgden voor een goed gesprek.

De aanwezigen werden voorgelicht op verschillende vormen van georganiseerde criminaliteit, zoals spookbewoning en malafide verhuurbemiddelaars. Zij kregen tips bij de verhuur en bemiddeling van een woning om dergelijke situaties te voorkomen. Ook werd ingegaan op wat de rol van makelaars en verhuurders hierbij zou kunnen zijn.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van een concrete situatie? Of kon u niet aanwezig zijn en zou u graag meer informatie ontvangen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Wille-Anne van 't Zelfde via willeanne.vantzelfde@jouwgemeente.nl of 06-53510327. Contactpersoon van Politie, Tom van Asperen, is bereikbaar via 0900-8844 of tom.van.asperen@politie.nl.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.