Opfriscursus Autorijden voor Senioren

  •   112 keer gelezen

Dinsdag 26 november organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Molenlanden en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een Opfriscursus Autorijden voor Senioren. Deze is bedoeld voor senioren om hun verkeerstheoriekennis op te frissen en om te zien of de door hen ontwikkelde eigen rijstijl veilig is. Er worden persoonlijke adviezen gegeven om de rijvaardigheid te bevorderen en zolang mogelijk mobiel te blijven. Er is een reactietest en er wordt een oogmeting aangeboden.

Opfriscursus Autorijden voor Senioren
Wanneer: Dinsdag 26 november 2019
Waar: De Spil, Melkwegplein 1, 2971 XB Bleskensgraaf
Duur van de cursus: Ochtendsessie 8.30 tot 12.00 uur of Middagsessie 13.00 tot 16.30 uur

Wat houdt de cursus in?
Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals 'het nieuwe rijden' krijgen volop de aandacht. Bovendien nemen ervaren specialisten op hun eigen vakgebied een ogen- , en reactietest af. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Voor wie is deze cursus bestemd
Iedere belangstellende, ouder dan 67 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in de gemeente Molenlanden

Hoe schrijft u in?
Aanmelden bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl
Telefoon 0184 – 68 53 17. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten.
Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

Kosten
De eigen bijdrage is € 15,00. Deze moet u betalen bij aanvang van de cursus. Het grootste deel van de kosten, ongeveer
€ 50,00 per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid.

Gezien de verwachtte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig aanmeldt. Aanmelden kan tot uiterlijk 20 november 2019.

Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken. www.maakeenpuntvannul.nl


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.