Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Bouw sportaccommodatie Peursum en De Giessenhal officieel van start

Algemeen 191 keer gelezen

Op 3 mei zijn de eerste palen geslagen van zowel de voetbalaccommodatie van Peursum als 'De Giessenhal' op de activiteitenzone in Giessenburg. Bouwonderneming Stout verwacht de nieuwe accommodaties in het eerste kwartaal van 2020 op te leveren. De inwoners van Giessenburg en omgeving kunnen dan snel, na het verder gereed maken van de sportaccommodaties, sporten in een moderne omgeving die helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd.

Vrijwilligers en jeugd centraal

Vrijwilligers Piet Kuipers en Piet Post sloegen de eerste paal van de accommodatie van VV Peursum. Deze trouwe vrijwilligers stonden symbool voor alle vrijwilligers waar de voetbal al vele jaren op kan bouwen. Ben Klieverik en Koos Beentjes van Vridos sloegen de eerste paal van de 'De Giessenhal' namens deze vereniging. Vridos wordt de hoofdgebruiker van de sporthal en mocht deze paal slaan, mede namens SGG (eigenaar pand) en de Til Groep.

Voorzitters Ad van der Aa en Ben Klieverik keken terug op de lange voorgeschiedenis van de plannen in de activiteitenzone. Ze zijn blij dat de paal nu eindelijk de grond in kan. Het was een feestelijke start van de bouw waar onder andere Bram Visser, wethouder sport Molenlanden, alsook enkele jeugdteams van beide sportverenigingen vertegenwoordigd waren. Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam is verantwoordelijk voor de realisatie van de multifunctionele sportaccommodaties.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen