Eenvoudige winst voor WHV Asperen

Sport 93 keer gelezen

ASPEREN • De Asperense volleyballers wonnen zaterdag vrij eenvoudig van VC WIK uit Groot-Ammers: 4-0. Met nog vier duels te gaan staat WHV nu stevig op de vijfde plek.

De thuisploeg begon wat rommelig aan de wedstrijd. De eerste helft van de eerste set werd gekenmerkt door persoonlijke fouten en slordigheden aan Asperense zijde. Hierdoor kon VC Wik, dat de punten nog hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie, eenvoudig bijblijven. Tegen het einde van de set wist aanvoerder Stefan Arp met een goede servicereeks echter het beslissende gaatje te slaan zodat WHV de set met 25-23 kon binnenhalen.

Continue dreiging
Vanaf de tweede set begon de Asperense ploeg beter te draaien. De passing lag goed zodat spelverdeler Niels Reder meer en meer variatie in zijn spel kon brengen. Dankzij de continue dreiging van middenaanvallers Stefan Arp en Wildrik van de Plassche had de blokkering van WIK het dan ook lastig. Aanvallend kwam WHV daardoor zowel op de midden als op de buitenkant steeds makkelijker tot scoren.

De bezoekers hadden daar aanmerkelijk meer moeite mee. Deels door het feit dat de equipe uit Groot Ammers al enige tijd kampt met wat blessure gevallen. Maar deels ook door de prima servicedruk die bij tijd en wijle werd geleverd vanuit WHV door onder meer Joeri van Wijk. De tweede en derde set gingen hierdoor met 25-13 en 25-15 gemakkelijk naar Asperense zijde.

Onzorgvuldigheden
In het begin van de vierde set liet WHV het tempo even zakken. Dit in combinatie met wat onzorgvuldigheden in de passing zorgde ervoor dat de thuisploeg even op een kleine achterstand kwam. Het coachende duo Mirjam Steenis en Peer de Jong zetten de ploeg echter direct weer op scherp zodat deze achterstand al snel weer was weggewerkt. Met Joost de Jong die steeds slim via de blokkering wist te scoren en René Roth die met zijn blokkering en aanval het verschil wist te maken, pakte WHV uiteindelijk met 25-21 de laatste set en de 4-0 overwinning.