Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Tactische bespreking met coach Freek Brouwers.
• Tactische bespreking met coach Freek Brouwers. (Foto: K. de Pater Fotografie)

Dames De Linge/PCG nemen revanche, heren koploper

  •   43 keer gelezen   Sport

LEERDAM • In Alblasserdam wonnen de dames van De Linge/PCG zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop met 3-13 van De Wiekslag. De heren gaan als koploper de winterstop in.

In de eerste wedstrijd van de competitie speelden de dames gelijk tegen deze tegenstander en daarom was het team erop gebrand de punten mee naar huis te nemen.

Toch begonnen ze rustig aan de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde, schroefden de gasten het tempo omhoog en toen kwamen de doelpunten vanzelf.

In de laatste set overvleugelde De Linge/PCG de tegenstanders volledig door vijf doelpunten te scoren. De Wiekslag kon geen vuist meer maken en de Linge/ PCG werd keer op keer gevaarlijk in de omschakeling.

Heren
In de laatste wedstrijd voor de winterstop wonnen de waterpoloheren van De Linge/PCG overtuigend van het Vlaardingse ZVVS: 5-11. Door deze overwinning gaat de Gorinchems-Leerdamse combinatie als koploper in de 2e Divisie de winterstop in.

Op een gelijkopgaande openingsfase na, was de wedstrijd in Vlaardingen geen moment spannend. Vanaf de tweede periode zat de verdediging van De Linge/PCG potdicht en namen de gasten een comfortabele voorsprong.

Het enige verwijt dat de ploeg van speler/coaches Gerdes en Visser zich kon maken, was dat er niet meer kansen verzilverd werden. Zo gaat De Linge/PCG als koploper de winterstop in, met één en twee verliespunten minder dan grote concurrenten JAWS uit Amsterdam en ZPC De Zeeuwse Kust uit Vlissingen.

Zaterdag 11 januari komen de waterpoloërs weer in actie, in Leerdam tegen laagvlieger ZV Utrecht.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }