• De heren van WHV pakten in Dordrecht een knappe uitzege.

Knappe uitzege WHV in Dordrecht

Sport 76 keer gelezen

DORDRECHT • De heren van WHV behaalden vrijdagavond een 1-3 overwinning tegen Next Volley Dordrecht.

Hoewel de vrijdagavond in het verleden vaak een lastige avond bleek voor WHV was de ploeg nu vanaf het begin bij de les. Pas in de vierde set verloren de heren hun concentratie, waardoor deze laatste set verloren ging.

Dankzij deze overwinning klimt WHV naar de tweede plek. De voorsprong op nummer drie City Bril Krimpen bedraagt slechts drie punten. En die ploeg heeft nog een wedstrijd tegoed.

Uitstekend
WHV startte uitstekend. Spelverdeler Niels Reder zette de toon met een prima servicereeks. Dit bleef de gehele wedstrijd één van de belangrijkste wapens van de ploeg. Next Volley had daardoor moeite om de bal goed bij hun spelverdeler te krijgen en de side out te spelen.

Zeker omdat de Asperense verdediging alert was en hard werkte. Bij WHV verliep dit een stuk soepeler. De passing was zuiver, waardoor Niels Reder zijn aanvallers prima kon bedienen.

Diagonaalspeler René Roth vormde een zekerheid qua scorend vermogen. Ook Joeri van Wijk kwam regelmatig tot scoren en aanvoerder Stefan Arp zorgde voortdurend voor dreiging op de middenpositie.

Eenvoudig
Zo wist WHV de eerste drie sets vrij eenvoudig binnen te halen. Alleen in de tweede set moesten de gasten een slordige start herstellen. Fouten in de passing en servicemissers zorgden ervoor dat de thuisploeg een voorsprong pakte. Dat werd in de loop van de set echter keurig rechtgezet.

In de vierde set was de scherpte er wat af bij WHV. Daarnaast maakte Next Volley net wat minder servicefouten dan in de eerste drie sets. Hoewel WHV nog langszij 'dreigde' te komen, produceerde Next Volley op het juiste moment enkele goede sprongservices en won de set:1-3.

Rond de Kerst heeft de ploeg even rust. Op 18 januari speelt WHV thuis tegen Volley Zuid uit Rotterdam.