• Yva Bolle won zaterdag goud.
• Yva Bolle won zaterdag goud. Foto: Aangeleverd

Vier turnmedailles voor Olympia

Sport 318 keer gelezen

HERWIJNEN • Olympia Herwijnen turnde zaterdag de eerste voorwedstrijd van het Rayon Turnado. Er kwamen negen turnsters in actie.

Vroeg in de ochtend startte voor Yva Bolle (7) haar eerste officiële turnwedstrijd. Yva was de uitblinker in haar niveau. Op balk was ze strak en liet ze haar elementen zien. Ze vond het wel allemaal spannend, maar ze pakte goud.

Indy de Wit, Linde Duizer en Kim van der Velden - junioren divisie 5 – hadden veel concurrentie. Indy stak er op balk met kop en schouders boven uit. Kim liet een goede vloeroefening zien, Linde was sterk op sprong. Indy werd 6e, Linde 9e, Kim 10e.

Eigen oefeningen
Amanda Kiep turnde in Jeugd 2 divisie 5. Ze mag nu haar eigen oefeningen samenstellen en turnt op muziek. Bij balk scoorde ze een 11.400, goed voor een vierde plek.

Ook op brug zat Amanda in de top 5, ze werd verrassend vierde.

Bertie Treffers, Hanneke Wellner en Jasmijn Wigmans turnen in divisie 5 Senioren. Hun laatste toestel besliste de wedstrijd. Bertie werd 2e, net daarachter pakte Hanneke het brons. Jasmijn werd 7e, maar liet nieuwe elementen zien op vloer.

Goede start
Gwen Mus (Jeugd 1 D2) startte goed op vloer en sprong. Bij brug en balk heeft ze hard gewerkt. Ze werd keurig 15e in haar groep.

De trainsters van Olympia Herwijnen kijken terug op een goede eerste wedstrijddag, waar liefst vier medailles mee naar Herwijnen gingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden