Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De dames van WHV wonnen met 1-3.
• De dames van WHV wonnen met 1-3.

Duidelijke winst voor dames WHV

  •   53 keer gelezen   Sport

EINDHOVEN • De Asperense volleybaldames reisden zaterdag af naar Eindhoven voor een wedstrijd tegen het derde studentenvolleybalteam van Hajraa. Het harde werken werd beloond met vier punten (1-3). Hierdoor blijft WHV bovenaan de ranglijst meedraaien.

WHV schoot in de luidruchtige hal van de Technische Universiteit Eindhoven uit de startblokken. Mirjam Steenis begon de wedstrijd met een sterke servicereeks, wat WHV meteen op een 8-0 voorsprong zette.

Knokken
Zowel serverend als aanvallend had WHV het goed voor elkaar. Het werd Hajraa onmogelijk gemaakt de aanval goed op te bouwen.

Hajraa bleef knokken, wat leidde tot lange rallies. Maar WHV gaf de set niet meer uit handen en won met 19-25.

Servicedruk
WHV bleef ook in de tweede set Hajraa vrij eenvoudig de baas, hoewel WHV niet altijd het gewenste niveau kon laten zien.

Hajraa werd flink onder druk gezet vanaf de servicelijn van WHV, waardoor zij opnieuw niet in hun spel konden komen. Hierdoor verliep de tweede set vergelijkbaar met de eerste set.

WHV won overtuigend met 18-25.

Moeite
WHV kon dit goede spel in de derde set niet vasthouden. De studenten uit Eindhoven begonnen steeds harder te serveren en slimmer aan te vallen en daar had WHV moeite mee.

Er slopen foutjes in het spel van WHV, waar de dames van Hajraa van profiteerden. De derde set werd uiteindelijk verloren met 25-17.

In de vierde set herpakten de dames uit Asperen zich en lieten weer beter spel zien. WHV had de hele set een comfortabele voorsprong en speelde de wedstrijd zakelijk uit: 12-25.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }