Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De dames van WHV versloegen Condor met 4-0.
• De dames van WHV versloegen Condor met 4-0. (Foto: Stockfoto 123RF)

WHV Dames wint met 4-0 van Condor

  •   72 keer gelezen   Sport

ASPEREN • De dames van WHV speelden zaterdag tegen Condor. De gasten boden vooral in de tweede set veel tegenstand. WHV won met 4-0.

Condor begon de eerste set sterk. Ze blokkeerden veel ballen en serveerden goed. WHV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Na de eerste time-out (10-11) pakten ze gelijk drie punten.

Condor vroeg bij een 13-11 stand meteen ook een time-out aan. Na een servicereeks van Lotte Kleijer ging WHV er toch met de winst vandoor: 25-22.

Servicereeks
De tweede set won WHV overtuigend (25-6), ondermeer door een servicereeks van Mirjam Steenis die maar liefst twaalf punten opleverde. In het begin van de derde set nam WHV een mooie voorsprong (14-9), maar aan het eind van de set kwam Condor goed terug.

Zo werd de finale van deze derde set razend spannend. WHV nam bij 24-24 nog een time-out. Dat werkte goed, want de ploeg uit Asperen won met 26-24.

In de vierde set begon Condor sterk. WHV nam daarom al heel vroeg de eerste time-out. De rest van de set ging de wedstrijd gelijk op. WHV pakte ook deze set na een mooie sprongservice van Wietske van Dortmont: (25-23).

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten