• Menno Cloostermans schiet op doel.
• Menno Cloostermans schiet op doel. (Foto: Kimberly de Pater)

Winst en verlies voor De Linge/PCG

  •   40 keer gelezen   Sport

LEERDAM • De waterpoloërs van De Linge/PCG boekten dit weekend wisselende resultaten. De heren wonnen eenvoudig, de dames verloren nipt.

In Berenschot in Leerdam speelden de heren tegen De Watervlo uit De Meern. Het werd een doelpuntrijk duel, waarin de thuisploeg met 20-10 won.

Sterk begin
Door een sterk begin van de thuisclub werd het duel geen moment spannend. De Linge/PCG verzilverde bijna alle kansen. Na de eerste periode stond de thuisclub met 7-1 voor.

Gedurende de wedstrijd werd het spel van de Gorinchems-Leerdamse combinatie soms wat minder, maar De Linge/PCG behield steeds een ruime voorsprong. Quint Gerdes was met zeven treffers prima op schot.

Volgende week speelt De Linge/PCG in Amsterdam de topper tegen JAWS dat ook al zijn wedstrijden won.

Doelpunten: Quint Gerdes 7, Oscar Visser 6, Menno Cloostermans 3, Tjerk Noorduyn 2, Victor Visser en Pjotr Meerkerk 1.

Dames
Een wedstrijd vol gemiste kansen, is de beste omschrijving voor het duel van de dames van De Linge/PCG. Ze creëerden kans op kans tegen titelfavoriet WZC uit Zoetermeer, maar scoorden te weinig. De Linge/PCG verloor uiteindelijk met 4-5.

Het duel was vanaf moment één spannend. Het spel was fysiek van beide kanten en hierdoor werden veel straffen uitgedeeld. WZC benutte de overtalsituaties, waar de thuisploeg deze liet liggen.

Mooie kansen
De Linge/PCG knokte tot het eind. In de laatste minuut werden nog twee mooie kansen gecreëerd door Iris Schepers en Lupi Lopez Caridad, maar beiden stuitten op de keeper.

Doelpunten: Kimberly de Pater en Lupi Lopez Caridad beiden 2.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }