Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Aangeleverd

De 25e Hel van Rhenoy van start in tegengestelde richting

  •   465 keer gelezen   Sport

RHENOY • Niet een nieuwjaarsduik, maar deelname aan de 'Hel van Rhenoy' is voor vele trouwe deelnemers aan deze veldtoertocht de uitdagende start van het nieuwe jaar.

Elke mountainbiker die het jaar ook sportief goed wil beginnen, kan zondag 20 januari meedoen aan de lustrumeditie en ontvangt bij het volbrengen van de toertocht een speciaal gemaakt kruisje als aandenken, zoals dat ook bij de Elfstedentocht gebruikelijk is.

Al sinds 1994 organiseert het bestuur van Stichting Wielerronde Rhenoy op de derde zondag in januari de befaamde veldtoertocht de 'Hel van Rhenoy'. Dit jaar dus voor de 25e keer en dat wordt gevierd met een speciale lustrumeditie.

Uitdagende route
Zo zal de altijd uitdagende en verrassende route dit keer in tegengestelde richting gereden worden en wordt er voor de eerste keer een 'Hel van Rhenoy Kruisje' uitgereikt aan de deelnemers.

En natuurlijk zal bij binnenkomst van de deelnemers ook weer de nieuwe Miss Rhenoy 2019 bekend gemaakt worden.

Getrainde jongens en meisjes, vrouwen en mannen kunnen meedoen aan de veldtoertocht. Voor iedereen is er een uitdaging en een passende afstand: 27, 35 of 45 kilometer.

Eigen tempo
Er is aan deze tocht geen wedstrijdelement verbonden, de route is volledig voorzien van pijlen en iedereen rijdt in eigen tempo. De inschrijfkosten bedragen € 6,-, wie over een licentie beschikt, betaalt € 4,-.

Voor dit inschrijfgeld krijgen de deelnemers een routekaart, koffie/thee en een consumptie onderweg. Na afloop kan men douchen en worden de fietsen afgespoten.

Inschrijven kan van 9:00-10:00 uur in dorpshuis de Betuwepoort, Kornelis van Wijnenstraat 1 te Rhenoy. Dit is ook het start- en eindpunt.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK