Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Marnix en Lena Teunissen werden dit weekend Nederlands kampioen.
• Marnix en Lena Teunissen werden dit weekend Nederlands kampioen.

Broer en zus Teunissen kampioen kanoslalom

  •   keer gelezen   Sport

LEERDAM • Marnix Teunissen uit Leerdam is dit weekend Nederlands kampioen kanoslalom geworden bij de senioren. Zijn zus Lena was de sterkste bij de dames.


Marnix heeft daarmee de al jaren regerend Nederlands kampioen Maarten Hermans verslagen. In de eerste run wist de Leerdammer al een vijf seconden snellere tijd neer te zetten, dit verschil wist Maarten in zijn tweede run niet meer goed te maken. Marnix wist zelfs een nog snellere tijd neer te zetten.

Scherpste lijnen
Lena Teunissen liet Dian Derks achter zich in een spannende strijd. Lena's eerste run was langzamer dan die van Dian, ze liet hier door wat slordigheden enkele seconden liggen. Lena leverde echter een sterke tweede run af, waar ze duidelijk de scherpste lijnen wist te varen.

Broer en zus slaagden er ook in de C2 mix, een tweepersoons bootklasse gemengd, te winnen. Hun directe tegenstanders waren Dian Derks en Jelle Tosseram. Helaas leverde dit geen Nederlands kampioenschap op vanwege het geringe aantal deelnemers.

De wedstrijden werden gehouden op de Ourthe bij Luik, waar het Nederlands kampioenschap in combinatie met het Belgisch kampioenschap werd gevaren.

Bovendien werden dit weekend de prijzen voor de Holland Cup uitgereikt, een wedstrijdcyclus van vijf Nederlandse wedstrijden. Hier wist Marnix de Cup bij de senioren te bemachtigen, Lena moest genoegen nemen met de tweede plaats.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier