Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Gab Franken

Hilarisch cabaret met GlasSpijkers in GO

  •   keer gelezen   Cultuur

LEERDAM • Na een bijzonder succesvolle eerste editie in oktober j.l. volgt op vrijdagavond 6 maart de tweede en laatste cabaretavond met typetjes, filmpjes en liedjes onder de titel GlasSpijkers met en door getalenteerde Leerdammers. Ditmaal is het thema 'sport'; de show begint om 21.00 uur.


Tien Leerdammers van allerhande leeftijden en pluimage werken samen en zetten ieder hun eigen talenten in om een uiterst gevarieerd cabaretprogramma in elkaar te zetten, waarbij in hoog tempo hilarische scènes met betrekking tot de vaak doorgeschoten manieren en uiterlijkheden van sportbeoefening de revue passeren. Maar de serieuze kant wordt niet vergeten; centrale gast is Halil Muslu, die in Leerdam al jaren zijn sportcentrum onder de naam Family Fit Muslu met groot succes exploiteert.

Muslu
Presentator Guus Smid interviewt Muslu over zijn sportieve aanbod en de sportwereld in het algemeen. Intussen passeren zeer uiteenlopende typetjes die zich en public tot in het absurde uitsloven in hun sportbeoefening, afgewisseld door filmpjes met het drietal Van Aerdens, een lokale variant op de Van Rossums, met hun kritische kijk op het sportgebeuren, en worden live liedjes gezongen met zelfgeschreven teksten over fanatieke sportbeoefening.

Uit het publiek worden twee deelnemers gekozen om mee te doen aan de quiz GlasSpijkers, met ditmaal vragen over sporten en sporters. De winnaar gaat met een heuse Glazen Spijker naar huis.

Medewerking wordt verleend door Guus Smid, Rob Smouter, Gab Franken, Rob Witteveen, Remon Struijke, Corine Fortuijn, Mariëtte Rijneveld, Tonny Reijnders, Naomi Wachtmeester, Thijs van der Linden en Robin de Jongh.

GlasSpijkers begint om 21.00 uur in het theater van Stadspodium GO; de foyer is vanaf 20.30 uur open. De entree is gratis.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2